Allplan için Lumion LiveSync Bağlantısı.

Allplan için Lumion LiveSync Bağlantısı.

Mimaride tasarım geliştirme, yaratıcı süreç tarafından desteklenir. Bir fikirle başlarsınız, belki bir şeklin dış hatları veya bir kağıt parçası üzerindeki eskizden biraz fazlası; oradan, kendi benzersiz yaratıcı süreciniz devreye girer ve tasarımınız dönüşmeye başlar. Bir dizi plan, bir 3D model, ayrıntılı bir görselleştirme ve nihayet fiziksel bir yapı haline gelir.

 

Çevresel açıdan sürdürülebilir bir peyzaj planı olabilir. Canlandırılmış bir mahallede modaya uygun bir kafe. Yeni bir aile için yeni bir ev.

 

 

Fikirden nihai sonuca giden yol, sürekli bir geri bildirim ve revizyon sürecidir. Bu, eleştirel incelemenin ve serbest biçimli keşiflerin bir ileri geri hareketidir. Ancak bu süreç aynı zamanda zaman alıcı olabilir ve mimarlar için zaman bir lükstür.

 

Lumion'un gerçek zamanlı veri aktarım özelliği LiveSync, Allplan projeniz ile Lumion'un nefes kesici dünyaları arasında senkronize bir bağlantı oluşturarak tasarım geliştirme sırasında zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Şu anda LiveSync, Revit, SketchUp, ArchiCAD, AutoCAD, Rhino, Vectorworks, BricsCAD ve FormIt için kullanılabilir. Şimdi, LiveSync ailesine yeni bir ekleme var. Ayrıca LiveSync for Allplan ile gerçek zamanlı bir uyumluluk bağlantısı kurabilirsiniz, şimdi mevcut!




 

Bu gerçek zamanlı uyumluluk özelliğini Allplan ile veya herhangi bir diğer kusursuz LiveSync entegrasyonları ile kullanarak, iş akışlarınıza anında bir destek ekleyerek aynı anda modelleme ve görselleştirme yapmanıza olanak tanırsınız. Tasarım ve malzeme seçimlerinizi akıcı ve sorunsuz bir şekilde incelerken ve projeniz için en iyi çözümleri ortaya çıkarırken önemli miktarda zaman kazanacaksınız.

Allplan yazılımınız ile LiveSync kurulumu hakkında daha fazla bilgiyi buradan öğrenin.

Aşağıda, LiveSync'in fikirlerinizi hayata geçirmeyi daha da kolay ve hızlı hale getirerek tasarım iş akışlarınızı canlandırmanıza yardımcı olmasının birkaç nedenini ortaya çıkaracaksınız.

 

*Bu blog gönderisindeki resimlerin ve videoların çoğu, Allplan entegrasyonu için yeni LiveSync özelliğine sahiptir. Ancak, herhangi bir LiveSync eklentisi ile aşağıdaki sonuçları elde edebilirsiniz.

 

LiveSync, tasarı seçeneklerinin anında görselleştirilmesine yardımcı olur

 

ArchiCAD'ten Chief Architect'e kadar her CAD veya 3D modelleme yazılımı, farklı özellikler ve yeteneklerle doludur. Örneğin, Allplan'ın Parasolid modelleme çekirdeği entegrasyonu ve diğer yerleşim araçları, 3B modelde ayarlamalar yaparken ve tasarımı geliştirirken size birkaç seçenek sunar.

 

Rhino, üretken algoritmalardan yeni şekiller keşfetmek için ideal olan Grasshopper'a sahiptir. SketchUp, benzersiz bir hız ve kolaylıkla ayrıntılı formlar ve hacimler oluşturmanıza olanak tanıyan bir it ve çek 3B modelleme işlevine sahiptir. Liste uzayıp gidebilir, ancak önemli olan şudur: Lumion LiveSync ile CAD yazılımınızda yaptığınız her işlem Lumion'un tamamen ayrıntılı, gerçeğe yakın proje düzenleyicisinde görselleştirilecektir.

 




 

Allplan modelinizdeki duvarların yüksekliğini değiştirdiğinizde, Lumion otomatik olarak güncellenerek, gerçekçi ağaçlar ve bitki örtüsü, çarpıcı şekilde gerçekçi doğal ve yapay aydınlatma, gerçek yaşam ortamları ve diğer kentsel veya kırsal bağlamlarla çevrili seçimlerinizin etkisini görmenize olanak tanır.

Bu gerçek zamanlı etkileşim düzeyi, malzeme seçeneklerini keşfederken de yararlıdır. CAD yazılımınıza malzeme atarken, inanılmaz bir ayrıntı düzeyiyle seçimlerinizin nasıl görüneceğini hemen göreceksiniz.

 



 


 

Lumion'un tamamen sürükleyici dünyası, projelerinizi ister parlak ve güneşli bir gün, ister muhteşem bir gün batımı veya sıcak bir yağmur fırtınası olsun, çeşitli fotogerçekçi atmosfer koşullarında görmenizi sağlar.

 

Boyut. Ölçek. Işık. Geometri. CAD yazılımınızda 2D veya 3D olarak tasarım yapmanız fark etmez. Lumion LiveSync, gerçek hayattaki konumunda her ayrıntıyı inceleyebilmenizi ve projenizin tüm nüanslarını keşfedebilmenizi sağlar.

 

 

Daha yüksek hızlar. Daha iyi işbirliği.

 

Lumion, mimarlarla ilk kez 10 yılı aşkın bir süre önce tanıştırıldı ve o zamandan beri, süreci kolaylaştırmak ve profesyonel kalitede, olağanüstü güzel görselleştirmeler üretmek için geçen süreyi azaltmak için önemli adımlar attı. Lumion LiveSync bu fikri alır ve 3D modellemeyi ve işlemeyi eşzamanlı, yan yana bir deneyime dönüştürerek başka bir hız ve rahatlık düzeyi sunar.

 



 


 

Lumion'da LiveSync tasarım incelemelerinizi desteklemek için çeşitli özellikler ve araçlar da bulabilirsiniz.

 

Örneğin, Gerçek Gökyüzü, özelleştirilebilir 3B çim ve ince ayrıntılı doğanın bir kombinasyonu ile, CAD modelinizi muhteşem bir gün batımı altında ve biyolojik çeşitlilik içeren bir ormanla çevrili olarak görüntülemek sadece birkaç dakika sürer. Kaydırıcının hareketiyle malzemelerinizi inanılmaz derecede gerçekçi hale getirebilirsiniz. OpenStreetMaps'i kullanarak gerçek hayattaki tüm yükseklik ve bina verilerini anında içe aktarın. Fotoğraf eşleştirme efektiyle CAD modelinizi birkaç tıklamayla gerçek hayattaki bir fotoğrafın bağlamına yerleştirin.

 

En önemlisi, Lumion'un ışık hızındaki işleme hızları sayesinde LiveSync, anında değişiklik yapmanıza ve kısa sürede düzinelerce render ve video oluşturmanıza olanak tanır.

 

 

Allplan için LiveSync'ten ilham alın

 

Her yapı çevresi, topluluğu ve bulunduğu yerin tarihi ile yakın bir ilişki paylaşır; Allplan için Lumion LiveSync, bu ilişkiyi anında hayata geçirir.

 




 

Allplan iş akışlarınıza gerçek zamanlı uyumluluk eklemek istiyorsanız, takip etmesi kolay talimatlar için Bilgi Kılavuzuna gidin.

 

ALLPLAN, hassas tasarım ve inşaat çizimleri elde etmek için mimari çözümlerle AEC endüstrisi için küresel bir BIM tasarım yazılımı sağlayıcısıdır.



    • Related Articles

    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Autodesk Revit için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Tek Eklenti İle Daha Hızlı Revit Render! Lumion plugin for Revit, iki özellik içerir - LiveSync ve bir Collada (.DAE) Exporter. Artık Revit modelinizi Lumion içerisinde gerçek zamanlı görebilmenin yanı sıra, Revit’den Collada (.DAE) verisi ...
    • Vectorworks için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Vectorworks mimarların tasarım süreci için eksiksiz bir çözümdür ve LiveSync ile beraber Lumion’un olağanüstü gerçek zamanlı görselleştirme teknolojisi bir araya geliyor. Sadece tek bir tıklamayla VectorWorks modelinizi Lumion ile senkronize ...
    • ARCHICAD için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Gerçek Dünya içeriğinde ArchiCAD. Tasarımınızı gelecekteki ortamında yapın. Bu ArchiCAD eklentisi iki özellik içerir — LiveSync ve bir Collada (.DAE) verisi göndericisi. Şimdi, ArchiCAD modelinizle gerçek zamanlı çalışabilir veya bir Collada (.DAE) ...
    • SketchUp için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Bir Eklenti İle SketchUp’ı Daha da Verimli Kılın! SketchUp için Lumion eklentisi SketchUp model tasarımınızı sanki gerçek hayat objeleri ile modelleme yapıyormuşçasına, gerçekçi bir ortamda oluşturmanızı sağlar. SketchUp için Lumion LiveSync SketchUp ...