Autodesk Revit için Lumion LiveSync Bağlantısı

Autodesk Revit için Lumion LiveSync Bağlantısı

Tek Eklenti İle Daha Hızlı Revit Render!

Lumion plugin for Revit, iki özellik içerir - LiveSync ve bir Collada (.DAE) Exporter. Artık Revit modelinizi Lumion içerisinde gerçek zamanlı görebilmenin yanı sıra, Revit’den Collada (.DAE) verisi göndermenizi ve bu veriyi Lumion’a kesintisiz olarak yüklemenizi (veya yeniden yüklemenizi) sağlamaktadır.

Revit İçin Lumion LiveSync

Revit ve Lumion arasında gerçek zamanlı ilişkiyi anında kurun. Revit için LiveSync eklentisi, modelinizi Lumion'un gerçekçi çevresi içerisine, peyzajı, kaliteli malzemeleri, foto gerçekçi ışıklandırması ve daha pek çok özelliğini de kullanacak şekilde yerleştirin. Revit modelinizi revize edin, ve bu değişiklikleri, anında Lumion'da görün. Canlı senkronizasyon, özellikle Revit modeli üzerinde tasarım etütleri yaptığınız, tasarımın ilk aşamalarında daha hızlı çalışmanıza yardımcı olacaktır.

Gerçek zamanlı malzeme senkronizasyonu

Lumion editörünün içerisinde, Lumion’un 1000’den fazla yüksek kaliteli malzemesini kullanarak, tasarımınıza hayat katabilirsiniz. Tasarımınızı geliştirmeye devam ettikçe, malzemeleri istediğiniz şekilde değiştirebilir ve render işlemleri için malzeme düzenlemelerinizi kaydedebilirsiniz.

Canlı, bakış açısı senkronizasyonu

LiveSync bakış açısı senkronizasyonunu desteklemektedir. İşinizi daha kolay, daha hızlı ve daha keyifli hale getirmek ve Revit kamera açılarını anına uyarlamak için, bu özelliği açın.

Otomatik model verisi alınması

LiveSync bağlantısını kurarken, Lumion, Revit modelinizi otomatik olarak alacaktır. LiveSync özelliğini kapattıktan sonra dahi, çalışmanızı düzenlemeye ve revizyonları uygulamaya devam edin ve sonraki render ve geliştirmeler için dosyanızı kolayca bir .LS8 formatlı dosya olarak kaydedin.

Nasıl Çalışır?

  • Bir Lumion (8.3 ve üzeri) lisansınız olmalı
    • Lumion 7.3, 7.5 ve 8.0 kullanıcıları en son eklenti ile sadece Collada exporter kullanabilirler.
    • Lumion 7.3, 7.5 ve 8.0 kullanıcıları LiveSync'in eski versiyonları için "Eski Eklentiler" bölümünden 2.03 eklenti versiyonunu indirebilirler.
  • Aşağıdan Revit® için Lumion® Eklentisini indirin.
  • Detaylı yönergeler için Eğitim filmlerini kontrol edin.
LiveSync Eğitim Filmleri

Collada Exporter

Revit modelinizi Lumion'a kolay ve düzenli şekilde aktarmak için Collada exporter eklentisini kullanabilirsiniz. Revit içerisinde bir revizyon gerçekleştirdiğinizde, modelinizin Lumion içerisinde güncellenmesini, dosyayı kaydederek ve Lumion'da yeniden yükle tuşunu tıklayarak sağlayabilirsiniz.


REVIT® İÇİN LUMION EKLENTİSİNİ İNDİRİN


1. En güncel indirme bağlantısı

RevitLumionİndirme: {link
2016-2023Lumion 8.3 ve daha yeni versiyonlar için Revit  için Lumion LiveSync eklentisi

 

2. En güncel sürümü yüklemeden önce bu adımları uygulayın:

2.1: Revit'i kapatın  ( Revit LT desteklenmez).
 2.2: Revit To  Lumion  Bridge , Lumion LiveSync ve Lumion Plug-In'i Windows'ta 'Program ekle veya kaldır' ayarlarına girerek kaldırın .
 2.3:  Eklentinin kurulumuyla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, lütfen aşağıdaki klasörü kaldırın:
  • C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins\ LumionLiveSync.bundle

Ardından, eklentiyi yüklemeden önce aşağıdaki klasörlerden 'Lumion' veya 'LiveSync' kelimesi geçen tüm klasörleri/dosyaları kaldırın:

  • C:\ProgramData\Autodesk\Revit\Addins\

Video Eğitimi:  Tam kurulum prosedürü aşağıda gösterilmiştir:









4. Tek bir eklenti ile Revit'den daha hızlı render oluşturma!

Lumion  LiveSync for Revit  eklentisi iki özellik içerir: LiveSync ve Collada (.DAE) exporterArtık Revit modelinizi Lumion'da gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir ve değiştirebilir , ayrıca bir Collada (.DAE) dosyasını Revit'ten dışarı aktarabilirsiniz. Bu dosyayı sorunsuz bir şekilde Lumion'da açabilirsiniz. (veya yeniden içe aktarabilirsiniz).

Lumion 8.3 (veya daha yeni versiyonu) ve Revit 2015 (veya daha yeni versiyonu) gereklidir.

Eklenti, Revit LT ile çalışmayacaktır.







İPUÇLARI

Yükleme sonrasında eklentiyi Revit’in standart {3D} görüntüsünde bulabilirsiniz. Add-ins tab -> Export To Lumion. Bu eklenti Autodesk® Revit® LT versiyonlarında kullanılmaz.







    • Related Articles

    • Allplan için Lumion LiveSync Bağlantısı.

      Mimaride tasarım geliştirme, yaratıcı süreç tarafından desteklenir. Bir fikirle başlarsınız, belki bir şeklin dış hatları veya bir kağıt parçası üzerindeki eskizden biraz fazlası; oradan, kendi benzersiz yaratıcı süreciniz devreye girer ve ...
    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Autodesk FormIt için Lumion LiveSync'i İndirin

      Formit Lumion LiveSync 1. Windows için en son indirme bağlantıları Formlt Lumion İndirme bağlantısı (yalnızca Windows) FormIt 2022.1 Lumion 12.0 ve daha yenisi*   Autodesk FormIt için Lumion LiveSync * Lumion 11.5.1 ve bazı eski sürümler çalışabilir, ...
    • Vectorworks için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Vectorworks mimarların tasarım süreci için eksiksiz bir çözümdür ve LiveSync ile beraber Lumion’un olağanüstü gerçek zamanlı görselleştirme teknolojisi bir araya geliyor. Sadece tek bir tıklamayla VectorWorks modelinizi Lumion ile senkronize ...
    • ARCHICAD için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Gerçek Dünya içeriğinde ArchiCAD. Tasarımınızı gelecekteki ortamında yapın. Bu ArchiCAD eklentisi iki özellik içerir — LiveSync ve bir Collada (.DAE) verisi göndericisi. Şimdi, ArchiCAD modelinizle gerçek zamanlı çalışabilir veya bir Collada (.DAE) ...