Takım Çalışması Projesini Kapatma

Takım Çalışması Projesini Kapatma

ARCHICAD'de bir Takım Çalışması Projesini kapatmak için Dosya > Projeyi Kapat komutunu kullanın. 

Projenin yerel kopyası bozulmadan kalır. Kaydedilmemiş değişiklikleriniz varsa, bunları yerel kopyaya kaydetmeyi seçebilirsiniz. Gönderilmemiş değişiklikleriniz varsa, bunları göndermeyi seçebilirsiniz.

Projeyi Çevrimiçi Kapatma 

Çevrimiçi durumdayken gönderilmemiş değişikliklerle bir projeyi kapattığınızda, program size birkaç seçenek sunar:

  • Değişiklikleri Sil: Kaydedilmemiş ve gönderilmemiş değişiklikler silinir. Yaptığınız rezerve işlemleri ise olduğu gibi kalır. 
  • Gönder ve Kaydet: Sunucuya değişiklikler gönderin ve gönderilmemiş değişiklikleri yerel kopyanıza kaydedin. 

Gönder ve Kaydet ile Rezervelerinizi Saklayın veya Bırakın 

Gönder ve Kaydet'i tıkladığınızda rezervasyonlarınıza ne olur?

Varsayılan ayar olarak, yaptığınız rezerve işlemleri değişmeden kalır. Bu projeyi bir sonraki açışınızda, projeyi kapatmadan önce sizin tarafınızdan ayrılan verilerin hala size ait olduğunu göreceksiniz.

Bu varsayılan ayarı değiştirmek için, Seçenekler > Çalışma Ortamı > Veri Güvenliği ve Bütünlüğü yolunu izleyerek Veri Bütünlüğü başlığından bu tercihi yeniden ayarlayabilirsiniz. 

Burada, Değişiklikleri Gönderme ile Takım Çalışması Projesini kapatırken “Tümünü Serbest Bırak” kutusunu işaretleyin. Bu, Takım Çalışması Projesini kapattığınızda tüm rezervelerinizin iptal edileceği anlamına gelir.

İki varyasyon için Gönder ve Kaydet düğmesinin sağındaki ok düğmesini tıklayın:

  • Göndermeden Kaydet: Değişikliklerinizi yerel olarak kaydedin, ancak bunları sunucuya göndermeyin
  • Tümünü Kaydet ve Gönder ve Serbest Bırak

ya da  

  • Serbest Bırakmadan Kaydet ve Gönder

(Gösterilen komut - "Serbest Bırakmadan" veya "Tümünü Serbest Bırak" - Seçenekler> Çalışma Ortamı> Veri Güvenliği ve Bütünlüğü'ndeki genel tercihinizin tersi olacaktır.)

Projeyi kapattıktan sonra bir süre çalışmayacaksanız, diğer kullanıcıların ihtiyaç duydukları verilere erişebilmesi için projenizi kapatmadan önce rezervasyonlarınızı serbest bırakmanız önerilir.

Projeyi Kapatma ve Projeden Ayrılma 

Her gün çalıştığınız bir projeyse gün bitiminde projeden ayrılmayın; Sadece kapatın.

Ertesi gün, projeye katılmak zorunda kalmayacaksınız (zaten katıldınız); Sadece açın.

Bir Ekip Çalışması Projesine katıldığınız sürece, rezervelerinizi kaybetmeden ve yerel kopyanızı boşaltmadan projeyi istediğiniz kadar Açabilir veya Kapatabilirsiniz.

Not: Seçenekler> Çalışma Ortamı> Veri Güvenliği ve Bütünlüğü'nde varsayılan “Takım Çalışması Projesini Kapat” ayarını değiştirirseniz, Takım Çalışması Projesini kapatırken Kaydet ve Gönder'i tıklatırsanız rezervelerinizi kaybedersiniz. 

Ancak, projeden ayrıldıktan sonra (kapatmanın aksine), rezervasyonlarınızı kaybedersiniz ve yerel kopyanızı kaybedersiniz. Öngörülebilir gelecekte artık üzerinde çalışmayı planlamadığınız sürece projeden ayrılmamanız önerilir. Genellikle, artık katılmadığınız bir Takım Çalışması projesinden ayrılın.

Projeyi Çevrimdışı Kapatma 

Projeyi kapattığınızda çevrimdışıysanız, sunucuya değişiklik gönderemezsiniz. Seçenekleriniz değişiklikleri kaybetmek veya yerel olarak kaydetmek.

“Değişiklikleri Sil” i seçerseniz, kaydedilmemiş değişiklikleriniz kaybolacak ve yerel kopyanızı sunucuyla senkronize etmeyeceksiniz.

    • Related Articles

    • ARCHICAD'te Proje ile Harici Bağlantıları Aktarma

      Projenizde evden veya farklı bir ofisten çalışmayı planlıyorsanız ya da projenizi farklı bir sunucuya veya BIMcloud'a taşımanız gerekiyorsa, projenizle birlikte kullandığınız ve varsayılan olarak PLN/Takım Çalışması projesinde bulunmayan tüm harici ...
    • Archicad 27 Kurulum Rehberi

      Sistem Gereksinimleri Archicad'i indirmeden önce sistem gereksinimlerini kontrol edin. Donanım/Yazılım gereksinimleri zaman zaman değiştirilmektedir. Güncel sistem gereksinimlerine buradan ulaşabilirsiniz. 1.Adım : Archicad'i İndirin 1. Sistem ...
    • ARCHICAD 26 Sistem Gereksinimleri

      ARCHICAD Tavsiye Edilen Gereksinimler Minimum Donanım Gereksinimleri Proje Ölçeği Giriş Seviyesi Müstakil konutlar Orta Seviye Konut ve Ofis Yapıları Üst Seviye Yüksek Yapılar, Hastane İşlemci Intel Core i5 AMD Ryzen 5 Intel Core i7 AMD Ryzen 7 Intel ...
    • Archicad Klavye Kısayolları

      ARCHICAD kullanırken daha hızlı olmak istemez misiniz? Çizim yaparken sizi hızlandıracak klavye kısayollarını öğrenmek için içeriğimize bir göz atın. ARCHICAD, varsayılan olarak tanımlanmış birkaç kısayol şemasına sahiptir. Bunlar listelenebilir ve ...
    • Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik Güncellemesi

      Bu yılın başlarında Microsoft, Windows'ta TLS 1.0 ve 1.1 internet güvenlik protokolünü yakında devre dışı bırakacağını duyurmuştu; bu değişiklik hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik ...