Software Key Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Software Key Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Software Key nedir?

Yazılım Tabanlı Koruma Anahtarları (Software-Based Protection Keys) - veya kısaca Yazılım Anahtarları (Software Keys) - Donanım Tabanlı Koruma Anahtarları (Dongle) ile aynı işlevselliğe sahiptir, ancak lisansınızı bir USB bellekte tutmak yerine, lisans bilgisayarınızdaki bir yazılım konteyner dosyasında saklanır.

Yazılım lisans anahtarları, çoğu Archicad kullanıcısının şu anda sahip olduğu metal USB anahtarlarla aynı CodeMeter teknolojisini kullanır. Bu, CodeMeter anahtarları ile doğrudan uyumlu olan tüm Archicad sürümlerinin (Archicad 13 veya üstü) Yazılım Anahtarı ile de uyumlu olacağı anlamına gelir.

Hardware ve Software Keys arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?

Software Key, yazılım koruma işlevleri açısından CodeMeter Hardware Key ile tamamen eşittir, ancak uygulaması, dağıtımı ve yönetimi donanım korumasından büyük farklılık gösterir.

  • Her ikisi de aynı CodeMeter teknolojisini kullanır.
  • Her ikisi de tekil ve network lisansları içerebilir.
  • Her ikisi de Archicad bir ek lisans ve Archicad 19'dan kalma kullanıcı lisansları içerebilir.
  • Her ikisi de bir bilgisayardan diğerine aktarılabilir.

Fakat:

  • Software Keys ile lisansı saklamak için dongle ihtiyacınız yoktur. Lisanslar kullanıcının bilgisayarında bulunan bir “container” dosyasında saklanır.
  • Software Key'ler şirketteki kullanıcılara atanabilir. Software Key'in 'yönetici mail' Lisans Anahtarını yükleyebilir, indirebilir ve bilgisayarlar arasında transfer edebilir.
  • Bir Software Key'in sahibi ve bulunduğu yer, graphisoftid.graphisoft.com web sitesindeki "Company License Pool " ile kolayca kontrol edilebilir.

Software Key'in avantajları nelerdir?

  • Bilgisayarınızda bulunduğu için bir yazılım anahtarını kaybetmek ve zarar vermek daha zordur. Bilgisayarınız kaybolur veya tahrip olursa, bir Software Key kolayca değiştirilebilir.
  • Software key internet üzerinden teslim edilir, bu nedenle nakliye maliyeti ve nakliye süresi yoktur.
  • Birden fazla koruma anahtarına sahip şirketler için lisans envanterinin yönetimi daha basittir, çünkü envanter bir web sitesinde yönetilebilir- buna “Company License Pool” denir.

Software Key nasıl teslim edilir?

Archicad'i bir Software Key ile sipariş ettiyseniz, aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  • İlk olarak, bir Graphisoft ID oluşturmanız gerekir. MyArchicad, BIMx veya BIMcomponents için zaten bir kullanıcı hesabınız varsa, mevcut kullanıcı hesabınızı da kullanabilirsiniz. Facebook veya Google tabanlı bir kimliğiniz varsa, Lisans Yöneticisi Aracı'nda veya Lisans Havuzu'nda oturum açmak için bir Graphisoft ID şifresi oluşturmanız gerekir. Buradan yeni bir Graphisoft ID oluşturabilirsiniz.
  • License Manager Tool'u (LMT) indirmeniz ve yüklemeniz gerekir.
  • LMT'yi başlatın ve Graphisoft ID'niz ile oturum açın
  • Bunu ilk kez yapıyorsanız, uygulama sizden bir kimlik doğrulama anahtarı isteyecektir. Bizler bu kimlik doğrulama anahtarını size aktaracağız.
  • Başarılı kimlik doğrulamasından sonra, sizin için kullanılabilir olan lisansları göreceksiniz.
  • İndirmek istediğiniz anahtarı seçin ve işlemi tamamlamak için LMT uygulamasının talimatlarını izleyin

Software Key bir bilgisayardan diğerine nasıl aktarabilirim?

Temel fikir, bir yazılım anahtarını 'Şirket Lisans Havuzunuza' geri gönderip daha sonra farklı bir bilgisayara tekrar yüklemenizdir. Bunu istediğiniz kadar yapabilirsiniz. İzlenecek aşamalar şunlardır:

  • Lisansınızın kurulu olduğu bilgisayarda, Graphisoft ID'nizle License Manager Tool'u başlatın ve oturum açın “License Manager Tool
  • Software Key’inizi Şirket Lisans Havuzuna yükleyin.
  • Lisansı yüklemek istediğiniz bilgisayarda Lisans Yöneticisi Aracını başlatın, Graphisoft ID'nizle oturum açın ve talimatları izleyin.

Bilgisayarım bozulursa ve üzerinde yüklü olan Software Key'i kaybedersem ne olur?

Durumunuzla ilgili olarak size yardımcı olabilecek müşteri danışmanızla iletişime geçin.

Bir beyan formu doldurmanız gerekecek ve duruma ve SSA (Servis Anlaşması) durumunuza bağlı olarak ya ücretsiz bir değiştirme ya da bir değişiklik ücreti ödemeniz gerekebilir.

Şirketimin birden fazla Korumalı Anahtarı var. Software Keys'e geçersem bunları nasıl yönetebilirim?

Şirket Lisansları, Graphisoft ID web sitesi üzerinden erişilebilen 'Company License Pool' aracılığıyla yönetilir. Temel fikir, her şirketin bir yöneticiye (Yetkinlendirilmiş bir Graphisoft ID hesabı) sahip olması ve bu yöneticinin bireysel üyelere bireysel anahtarlar atama yetkisine sahip olması veya anahtarları herkesin kullanımına açık olacak şekilde ayarlayabilmesidir. Şirketleri yönetme ve lisansları yönetme hakkında ayrıntılı kılavuzlarımız var.

Yazılım Anahtarını nasıl edinebilirim?

Yazılım Anahtarının kullanılmaya başlanması 2015 yılı boyunca farklı pazarlarda kademeli olarak devam edecektir. İlk aşamada, yeni lisans siparişleri yazılım anahtarlarıyla birlikte sunulacak, daha sonra Archicad 18 kullanıcıları için mevcut donanım anahtarlarının değiştirilmesi mümkün olacaktır. azılım Anahtarlarının kullanılabilirliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir Software NET Key'den lisans ödünç alabilir miyim?

Archicad 19'dan itibaren bir Software NET Key'den başka bir bilgisayara lisans ödünç alabilirsiniz, ancak bir Software NET Key'den bir Hardware Key'e ödünç almak mümkün değildir. Lisans ödünç alma ile ilgili ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

Software Key uyumluluğu

Archicad Koruma Anahtarı Uyumluluğu sitesinde Yazılım Tabanlı Koruma anahtarı uyumluluğu hakkındaki ilave bilgileri inceleyebilirsiniz. Archicad Protection Key Uyumluluğu

İlave Kaynaklar

  • Graphisoft ID hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz. Şirket bilgilerinizi ve lisansları yönetmek için ayrı bölümler olduğunu unutmayın
  • License Manager Tool Kullanıcı Kılavuzu'nda tüm lisans yönetimi iş akışları ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. License Manager Kullanım Kılavuzu


    • Related Articles

    • Archicad SoftWare Key Dijital Lisans Anahtarınızı Nasıl Serbest Bırakabilirsiniz ?

        Archicad Software Key Lisans Anahtarınızı Hangi Durumlarda Serbest Bırakmalısınız ?    - Bilgisayarınızı Değiştirmeden Önce  - Bilgisayarınızı Formatlamadan Önce  - Lisansınızı Farklı Bir Cihazda Aktif Etmeden Önce    Uyarı !    Lisansınızdan çıkış ...
    • Archicad Deneme Sürümü Lisansı Nasıl İndirilir ve Kurulur?

      1. Adım: Deneme için Kaydolun Archicad'in tüm işlevlerini tek bir bilgisayarda 1 aya kadar ücretsiz olarak denemek için deneme lisansını* kullanın. https://www.graphisoft.com/archicad/try-archicad-for-free/ adresinden kaydolarak deneme lisansını ...
    • Archicad SoftWare Key Dijital Lisans Anahtarınızı Nasıl Aktif Hale Getirebilirsiniz ?

      Archicad Software Key Lisans Anahtarınızı Hangi Durumlarda Aktif Etmelisiniz ? - İlk kurulumu yaparken lisansınızı bilgisayara indirmek için. - Serbest bıraktığınız lisansınızı farklı bir cihazda kullanabilmeniz için.  Uyarı !    Lisansınızın bulutta ...
    • Archicad 27 Kurulum Rehberi

      Sistem Gereksinimleri Archicad'i indirmeden önce sistem gereksinimlerini kontrol edin. Donanım/Yazılım gereksinimleri zaman zaman değiştirilmektedir. Güncel sistem gereksinimlerine buradan ulaşabilirsiniz. 1.Adım : Archicad'i İndirin 1. Sistem ...
    • Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik Güncellemesi

      Bu yılın başlarında Microsoft, Windows'ta TLS 1.0 ve 1.1 internet güvenlik protokolünü yakında devre dışı bırakacağını duyurmuştu; bu değişiklik hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik ...