SAP 2000 ve Tekla Structures, IdeaStatica'ya Nasıl Entegre Edilir?

SAP 2000 ve Tekla Structures, IdeaStatica'ya Nasıl Entegre Edilir?

Bu yazımızda, Tekla Structures'tan bir 3B birleşim modelini içe aktarmak ve bir SAP2000 yapısal birleşim modelinden (ve diğer desteklenen FEM / CAD yazılımlarından) içe aktarılan iç kuvvetlerle birleştirmek için IDEA Kod kontrol yöneticisini nasıl kullanacağınız gösterilmektedir.

1. Linkler Nasıl Aktive Edilir? 

Modelleri, tüm birleşim öğelerini veya member öğelerini dışa aktarmak, yönetmek, yeniden hesaplamak veya senkronize etmek için bir BIM aracı olan Code-check manager (CCM) uygulamamızı kullanarak çalıştıracağız. Doğrudan 3. taraf uygulamalarında başlatılır. Kod kontrol yöneticisi, içe aktarılan öğelerin daha fazla işlenmesi için yararlı komutlar sağlar.

Ekli projeyi SAP2000'de açın ve sonuç almak için analizi çalıştırın. 

**Araçlar menüsüne gidin ve SAP2000v21PlugIn_IDEAStatiCa'yı (sürüm 22 için) seçin. Ve istediğiniz bağlantıyı seçin. 


**Kod kontrol yöneticisi açılır ve istediğiniz Tasarım kodunu (EN) seçersiniz. 


**Connection öğesini seçerek seçimi onaylayın. 


**Connection 3 seçerek başlayabilir ve Finish komutu ile onaylayabilirsiniz. 


** Kod kontrol yöneticisinde Open düğmesine basarak devam edebilirsiniz. Bir süre sonra, dışa aktarılan birleşimle IDEA StatiCa Connection uygulama penceresi otomatik olarak görünür. Tüm elemanlar, yükler, kesitler vb. Otomatik olarak eklenir . 


SAP 2000 ile BIM bağlantısı hakkında daha fazlası için tıklayınız. 


Aynı 3D birleşim modelini Tekla Structures'tan devam ettirebilir ve dışa aktarabilirsiniz. Yine BIM bağlantılarından yararlanacak ve 3. taraf yazılımdan birleşiminizin son tasarımını alacaksınız. 

**Ekli projeyi Tekla Structures'da açın. Ardından üst şeritteki IDEA StatiCa sekmesini seçin. Kod kontrol yöneticisi seçilen şeritten başlatılabilir. 


**Kod kontrol yöneticisi otomatik olarak görünür. EN kodunu seçerek ve içe aktarmayı başlatmak için Continue komutuna basarak devam edebilirsiniz.


**Yeni proje oluşturuldu. Dışa aktarmayı başlatabilirsiniz. İlk adım Connection uygulamasına dışa aktarmadır. 



**Şimdi tüm düğüm noktası tanımlanmalıdır. Uygulama bize alt komut satırında ne yapacağımızı söyler. Bu adımda, düğüm noktasını temsil edecek noktayı seçmelisiniz. Seçim boşluk çubuğu ile onaylanabilir. 



** Bir sonraki adımda elemanların seçilmesi gerekiyor. İlk seçilen eleman taşıyıcı eleman olacaktır. Elemanların tümü seçildiğinde boşluk çubuğuyla onaylayın. 



** Son olarak, birleşimde plakalar, cıvatalar ve kaynaklar gibi kalan tüm öğeleri seçin ve boşluk çubuğuyla onaylayın. 



**Otomatik veri aktarımı onaylandıktan sonra, Kod kontrol yöneticisi birleşimi içe aktarır ve dışa aktarılan birleşimler listesinde öğeyi oluşturur. Birleşim ve bileşenleri Tekla Structures penceresinde renklenir.


**Kod kontrol yöneticisinde Open düğmesine tıklayalım. Bir süre sonra, dışa aktarılan bağlantıyla IDEA StatiCa Connection uygulama penceresi otomatik olarak görünür. Tüm elemanlar, plakalar, kaynaklar vb. otomatik olarak eklenmiştir.



Tekla Structures ile BIM bağlantısı konusunda daha fazlası için tıklayınız. 

4. Tekla Structures ve SAP 2000 Nasıl Kombine Edilir? 

Veriler hazırlanır ve Tekla Structures'ın 3B birleşim modelini, SAP2000 yapısal birleşim modelinden içe aktarılan iç kuvvetlerle birleştirebilirsiniz.

Tekla Structures'dan dışa aktardığınız birleşim açılır. Eğer yoksa, Tekla Structures'ta CCM'de Aç komutu ile tekrar açabilirsiniz.



Bağlantı içe aktarma düğmesini seçecek ve daha önce dışa aktarılan SAP2000 yapısal birleşim modeline (SAP 2000 modelinizin klasöre kaydedildiği yer olan Connections) bir dosya yolu bulacaksınız.






Yükler doğru şekilde içe aktarıldı.

5. Tasarım 

İsterseniz veya gerekliyse, IDEA StatiCa'da istediğinizi değiştirebilirsiniz (ayarları değiştirin, bazı işlemler ekleyin, vb.). Birleşimimizle ilgili olarak tasarımı bitirdik.

6. Hesaplama ve Kontrol 

Hesapla'yı tıklayarak analize başlayabilirsiniz. Analiz modeli otomatik olarak oluşturulur, hesaplama yapılır ve genel kontrolün, kontrol sonuçlarının temel değerleriyle birlikte görüntülendiğini görebilirsiniz.



Check sekmesine gidin ve orada düğüm noktasının davranışını tam olarak görmek için şeritten Equivalent stress ve Mesh modeli görünümünü etkinleştirin. Cıvataların ayrıntılı sonuçlarını incelemek için, B3 sonuçlarını artı komutuyla genişletin 



7. Raporlama 

Ardından, Rapor sekmesine gidin. IDEA StatiCa, düzenlenebilir bir formatta çıktı almak veya kaydetmek için tamamen özelleştirilebilir bir rapor sunar.



Tekla Structures ve SAP 2000 düğüm noktalarını birleştirdiniz ve EN'ye göre yapısal çelik birleşimini kontrol ettiniz.

8. Model Senkronizasyonu

Tasarım süreci, yapı elemanlarının ve yük etkilerinin, kod kontrolünü gerçekleştirecek ve geçecek şekilde mekanik olarak nasıl düzenleneceğini belirleyen yinelemeli bir yoldur. Genellikle, tüm süreçte birkaç değişiklik gerektirir. Geçerli eleman için Senkronizasyon işlevinden yararlanın. 


    • Related Articles

    • Tekla'dan IDEA StatiCa'ya Birleşim Aktarırken Gri Ekran Hatası

      Tekla ve diğer yazılımlardan IDEA StatiCa'ya birleşimlerinizi aktarırken aktarımın gri ekranda takılı kalması sorununu aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi Windows ayarlarını güncelleyerek çözüme kavuşturabilirsiniz.
    • Lumion Lisansınızı Nasıl Kayıtlandırabilir ve Nasıl Destek Alabilirsiniz?

      1. Lumion Desteği Nasıl Sağlanmaktadır? -Lumion desteği sadece iş günlerinde sağlanmaktadır. -Lumion desteği sadece Lumion Support Center üzerinden sağlanmaktadır. -Lumion desteği email, telefon ya da mesaj yoluyla sağlanmamaktadır. 2. Teknik Destek ...
    • Revit ve Revit LT Projemi Lumion'a Nasıl Alırım?

      1. Revit için Lumion Eklentisini Yükleyin Lumion ve Revit sürümünüze uyumlu eklentiyi indirmek için alttaki bağlantıda yer alan adımları takip edin. Revit için Lumion LiveSync Eklentisini İndirin Revit LT için 4. maddeye bakın. 2. Metot A: Canlı ...
    • Archicad Deneme Sürümü Lisansı Nasıl İndirilir ve Kurulur?

      1. Adım: Deneme için Kaydolun Archicad'in tüm işlevlerini tek bir bilgisayarda 1 aya kadar ücretsiz olarak denemek için deneme lisansını* kullanın. https://www.graphisoft.com/archicad/try-archicad-for-free/ adresinden kaydolarak deneme lisansını ...
    • AutoCAD Projemi Lumion'a Nasıl Alırım?

      1. ".DWG" dosyalarını Lumion’a aktarın. AutoCAD modelinizi .DWG olarak kaydedin. Altta yer alan linkten Lumion’a .DWG aktarmak için kullanılan ücretsiz eklentiyi indirin. Lumion DWG Eklentisini İndirin DWG modelinizi Lumion’a aktarın İpuçları ve ...