MyLumion – Tasarımlarınızı Deneyimlemenin Farklı Bir Yolu

MyLumion – Tasarımlarınızı Deneyimlemenin Farklı Bir Yolu



MyLumion, müşterinizin projenizde gördükleri üzerinde tam kontrole izin verirken projenin çevresini görüntülemeye olanak sağlar.

MyLumion, etkileşimli bir deneyim oluşturmak için HTML5 ve WebGL teknolojisini kullanır.
Bu, projeleri etkileşimli olarak görüntülemek için neredeyse tüm modern tarayıcıları, telefonları ve tabletleri kullanabileceğiniz anlamına gelir.


MyLumion'a bağlanmak, çevrimiçi bir videoya bağlanmak kadar kolaydır.


Her Ekranda Projenizi Sunabilme Olanağı

MyLumion bağlantısı herhangi bir tarayıcıda veya cihazda çalışır. Projelerinizi daha hızlı paylaşmanızı kolaylaştırır.


Projeleri tam ekranda inceleyebilir ve bakış açınızı her yöne çevirebilirsiniz.


Nasıl Çalışır ?

Panorama Moduna geçmek için panorama düğmesine tıklamanız yeterlidir. Buradan 360 panorama oluşturabilir ve bunları doğrudan MyLumion'a yükleyebilirsiniz.

Sonucu müşterileriniz veya diğer paydaşlarınızla paylaşmak için bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız. Bu bağlantıyı direkt olarak paylaşabilir veya maili iletebilirsiniz. Ayrıca bağlantıyı bir QR koda tanımlayarak sunumlarınızda müşterilerinizin cihazlarından kolayca projelerinize ulaşmalarını ve QR kodu okutarak herhangi bir cihazda projenizi incelemesini sağlayabilirsiniz.


 

MyLumion kullanımını daha detaylı açıklayacak olursak:

  • Öncelikle ana araç çubuğunda gösterildiği gibi '360 Panorama Sekmesini' seçin.

  • Render ekranına gelerek sahnelerinizi kaydedebilirsiniz. Kadrajda bulunduğunuz konum, 360 panorama görünümlerinizin merkez noktaları olacaktır. Görünümü kaydetmek için kamera ikonuna tıklayarak bir sahne tanımlayabilirsiniz.

  • Sahnenizdeki konumu değiştirmek için ‘W A S D' tuşlarını kullanarak hareket edin. Sunmak istediğiniz alanı kadrajınıza alın ve görünümü kaydedin. Sunmak istediğiniz her ortam için bir sahne kaydedebilirsiniz.

  • Render alma tuşuna bastığınızda çıktınızın kalitesini ayarlayabileceğiniz bir ekrana yönlendirileceksiniz.

  • Bu ekranda MyLumion sekmesine tıklayarak projenizi çevrimiçi yüklemeye hazır hale getirin.

  • Render çözünürlüğünüzü ayarlayın ve bağlantı mailini almak istediğiniz e-posta adresinizi girin. Ardından alttaki MyLumion'a Yükle kısmına tıklayın.

  • Bu aşamada Renderınız hazırlanacaktır.

  • Render işlemi tamamlandığında projeniz MyLumion web sitesine yüklenecektir.

  • Yükleme işlemi tamamlandığında size bir e-posta gönderilecektir, ‘Yüklenen 360 panoramalarınızı çevrimiçi görün’ kısmına tıklayarak render işlemi tamamlanmış sahnenize erişebilirsiniz.

Sunumunuzu MyLumion’da Görüntüleme:

  • Sunumunuzu 360 derece görüntülemek için farenizin imlecini hareket ettirebilirsiniz. Başka bir sahneye geçiş yapmak istiyorsanız, ekranın alt kısmındaki Bakış Noktası/Göz simgesini etkinleştirebilir ve ardından ekranın ortasındaki göz simgelerinden herhangi birini seçebilirsiniz.

  • Ayrıca sol alttaki okları seçerek çeşitli bakış açıları arasında gezinebilirsiniz. Sunumu müşterinizle paylaşmak için ekranın üst kısmındaki URL'yi kopyalayıp yapıştırabilir ve müşterinize bu bağlantıyı içeren bir e-posta gönderebilirsiniz. Veya bu bağlantıyı bir QR koda atayıp sunumlarınızda daha fazla kişinin kodu taratıp projenize erişmesini sağlayabilirsiniz.


  • Taranan kod ile veya bağlantıya tıklayarak erişilmiş olan projede bir bildirim gelecektir.


  • Gelen bu bildirime onay vermek sizin hareketinizle eş zamanlı olarak projenizi görüntülemenizi sağlayacaktır. Cihazınızı hareket ettirdiğinizde, örneğin sağ tarafa çevirdiğinizde projenizdeki kamera açısı da sağ tarafa yönelecektir.


  • Bu özelliği kullanmak için Gyro Mod seçeneğine tıklamanız yeterlidir.



    • Related Articles

    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...
    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Lumion 2023.1 Sürüm Notları

      Lumion 2023: 23.1.0 Güncellemesi - Sürüm Notları Lumion 2023.1 bazı kullanım sorunlarını ele alarak birkaç yeni özellik ve iyileştirme sunar. Önemli: Değişiklikleri yüklemek için Lumion 2023’ün güncellenmesi gerekir. Lütfen Lumion açılır ...
    • Lumion Türkçe Temel Eğitim Filmleri

      01 Arayüz Lumion Temel Eğitim Setinin ilk filminde sizlerleyiz. Bu filmimizde Lumion’a giriş yapıyoruz. Açılış ekranı ve detaylarını burada görüyoruz. Performans testinizin sonuçları sizi memnun etmiyorsa http://bit.ly/2GLJTjY adresinden nasıl ...
    • Lumion 12.5’te Kullanabileceğiniz Tüm Kısayollar

      Lumion’da genel hareketler , obje yönetimi , ön izleme ayarları gibi kullanıma yönelik birçok aracı projelerinizi görselleştirirken kullanmaktasınız. Bu araçların kısmen farklı kullanım alternatifleri olmakla beraber , çalışma sürecinizi oldukça ...