Lumion Kurulum Rehberi

Lumion Kurulum Rehberi

Bu içeriğimizde sürüm ve paket fark etmeksizin Lumion’un bilgisayarınıza nasıl kurulacağını kısa ve basit adımlarla öğrenmiş olacaksınız.

1. ADIM: Lisans Mailinize Ulaşın

Bir Lumion lisansı edinmenizle birlikte, belirttiğiniz mail adresine ürününüzün lisans bilgilerini içeren aşağıdaki maili alacaksınız.



Lumion hesabınız mail adresinize tanımlanacağından dolayı lisansınızı doğru mail adresine almak ve mail hesabı bilgilerini korumak oldukça önemlidir. Lisans mailini görüntüleyemezseniz gereksiz kutunuzu kontrol etmeyi unutmayın.


2. ADIM: Lumion Hesabınıza Gidin

Aldığınız lisans maili içerisindeki “Lumion Hesabına Git” butonunu kullanarak veya internet tarayıcınızdan direkt olarak account.lumion.com adresine giderek Lumion hesap giriş sayfasına ulaşın.

 

Bu sayfada, Lumion lisanslarınızı görüntülemek, yönetmek ve indirmek için kullanacağınız Lumion hesabınıza giriş yapacaksınız. Lisansınızın tanımlı olduğu mail adresinizi kullanarak bir hesap oluşturun. Sonrasında yine aynı sayfayı kullanarak oluşturduğunuz Lumion hesabına giriş yapın.


3. ADIM: Lumion Ürününüzü İndirin

Lumion hesabınıza giriş yaptıktan sonra anasayfada beliren “Lisans Anahtarları” başlığına tıklayarak ürün bilgilerinizi içeren sayfaya gidin.

  

Açılan sayfada edindiğiniz tüm Lumion lisanslarını deneme ve eğitim ile abonelik olarak ayrı sekmelerde görüntüleyeceksiniz. Aktif lisansınızın ait olduğu kategori sekmesinin seçildiğinden emin olun. Ardından aşağıda listelenen ürün satırının son sütununda yer alan “Ürünü İndir” butonunu kullanarak lisanslı ürününüzü indirin.


 


4. ADIM: Kurulumu Yapın

“Ürünü indir” butonuna tıklamanızla birlikte Lumion kurulum uygulaması bilgisayarınıza inmiş olacaktır. Bu uygulamaya çift tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz. Kurulum esnasında bilgisayarınızın C:\ diskinde en az 100GB boş alan bulunduğundan ve kurulum uygulamasını “İndirilenler” klasöründe başlattığınızdan emin olun.


 


Kurulum dosyasını başlattığınızda aktivasyon kodu istenirse, Lumion hesabınızdan veya lisans mailinden görüntüleyebileceğiniz ürün aktivasyon kodunu kopyalayıp bu alana yapıştırarak ilerleyebilirsiniz.


 

 

Ardından kurulum konumu olarak C:\Program Files\Lumion konumunun seçili olduğundan emin olun ve “Start Installation” tuşunu kullanarak kurulumu başlatın.



 



Kurulum sihirbazının indirme işlemini tamamlamasıyla birlikte “Next/İlerle” tuşlarını kullanıp ürün aktivasyon kodunu girerek kurulumu tamamlayın.


 


Artık Lumion’un keyfini çıkartabilirsiniz!








    • Related Articles

    • Lumion 2023'ten 2024'e Güncelleme Rehberi

      Bu içeriğimizde Lumion 2023 versiyonunuzu 2024 versiyonuna nasıl yükseltebileceğinizi öğrenmiş olacaksınız. 1. Adım: Lumion Hesabınıza Gidin Lumion hesap portalınıza giriş yapınız. Tarayıcınızdan account.lumion.com adresine giderek portala ...
    • Lumion 12.3.0.1 Hotfix (yalnızca Lumion 12.3 kullanıcıları için)

      Lumion 12.3 yayınlandıktan sonra, bazılarınız geliştiricilerimizin düzelttiği Fotoğraf Eşleştirme Efekti ile ilgili bir sorunla karşılaştı. Önemli: Bu Hotfix (Düzeltme)'i yüklemek için Lumion 12.3 gereklidir ve yama işlemi Lumion'un diğer ...
    • Archicad 27 Kurulum Rehberi

      Sistem Gereksinimleri Archicad'i indirmeden önce sistem gereksinimlerini kontrol edin. Donanım/Yazılım gereksinimleri zaman zaman değiştirilmektedir. Güncel sistem gereksinimlerine buradan ulaşabilirsiniz. 1.Adım : Archicad'i İndirin 1. Sistem ...
    • Lumion Arayüz Sorunu (Çözüldü)

      Nvidia ile görüşmeler neticesinde Lumion arayüz sorunu çözülmüştür. Ekran kartı sürücülerinizi en güncel versiyonlarında kullanabilirsiniz. Detaylar için: ...
    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...