Lumion 9’dan 10’a Yükseltmek İçin 6 Sebep

Lumion 9’dan 10’a Yükseltmek İçin 6 Sebep

Lumion 10 Yenilikleri

Displacement Özelliği 

Malzemelerimizin yapay bir şekilde 3 boyut etkisi yaratmak yerine; gerçekten 3 boyutlu bir hal almasını sağlar. Bu da gerçekten ayırt edilemeyen malzemeler üretmemizi sağlar. 

Detaylı Tabiat Kütüphanesi  

Tabiat objelerinin kameraya yakın kesimlerde detay seviyesinin en üst düzeyde olduğu özel objeler sayesinde çok daha kaliteli sonuçlar elde edebileceksiniz. 

Gece Gerçek Gökyüzleri 

Gerçek gökyüzleri; sadece gökyüzü görüntüsünü değiştirmez. Aynı zamanda güneş ve gökyüzünün renk ve atmosferik etkisini de sahnenizle birleştirir. Bu da tüm sahnenizin tek bir atmosferde birleşmesini sağlar.  

Yüksek Kalitede Ön İzleme 

Sahnenizle ilgili tüm ayarları yaptınız. Efektleri belirlediniz. Artık final ürün için karar verme aşamasındasınız. Ve belki de onlarca deneme renderı alıyorsunuz. Yüksek Kalitede Ön İzleme seçeneğiyle birkaç saniye içerisinde Final ürüne en yakın görseli sizlere sunar ve sizlere saatler kazandırır. 

Fotoğraf Eşleştirme 

Fotoğraf eşleştirme sayesinde başka programlara ihtiyaç duymadan fotoğraflarınıza modellerinizi yerleştirebilirsiniz. Hem de bu görseller gerçekten ayırt etmesi zor olacak kalitededir. Çevre görselleştirmeyle uğraşmadan dakikalar içerisinde gerçekçi renderlar elde edebilirsiniz. 

Yeni OpenStreetMap – Arazi Yüksekliği 

OpenStreetMap özelliği eski versiyonlarda düz bir araziye getirilen binalar ve yollardan ibaretti. Artık projelerinizi çalıştığınız konumları girdiğinizde Arazi Yüksekliğiyle birlikte sahnenize gelmektedir. Ve bu araziyi; Lumion arazisiymiş gibi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu da arazi yüksekliklerini modelleme süreçlerinden bizleri kurtarır. 

Lumion 9’dan 10’a yükseltmek; size çok daha kaliteli görseller oluşturabilme yetisi sağlar. Bu kaliteyi deplasman, yüksek detaylı objeler ve gerçek gökyüzleriyle yakalarsınız. Sadece kaliteniz artmaz, proje hazırlama süreçlerinizde yüksek kaliteli önizleme özelliği sayesinde dakikalar; hatta saatler kazandırır. 

Not: Sadece yenilikler değil aynı zamanda programda yapılan optimizasyonlar sizlere büyük hız kazandıracaktır. Örneğin; Lumion 9’da 4,34 GB olan bir dosyamız Lumion 10’da 2,90 GB’a düştü. Ve proje yükleme süresi 13 dakikadan 7 dakikaya düştü. 

    • Related Articles

    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Lumion 12 Sistem Gereksinimleri

      Lumion 12, Windows 10 sürüm 1809 veya daha yenisini ya da Windows 11 sürüm 21H2 veya daha yenisini kullanan bir Windows işletim sistemi gerektirir. Bazı Projelerde Lumion'un performansını artıran "Donanım hızlandırmalı GPU zamanlama" Windows ...
    • Lumion 2023.1 Sürüm Notları

      Lumion 2023: 23.1.0 Güncellemesi - Sürüm Notları Lumion 2023.1 bazı kullanım sorunlarını ele alarak birkaç yeni özellik ve iyileştirme sunar. Önemli: Değişiklikleri yüklemek için Lumion 2023’ün güncellenmesi gerekir. Lütfen Lumion açılır ...
    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...
    • Lumion Türkçe Temel Eğitim Filmleri

      01 Arayüz Lumion Temel Eğitim Setinin ilk filminde sizlerleyiz. Bu filmimizde Lumion’a giriş yapıyoruz. Açılış ekranı ve detaylarını burada görüyoruz. Performans testinizin sonuçları sizi memnun etmiyorsa http://bit.ly/2GLJTjY adresinden nasıl ...