Lumion 7 ve Önceki Sürümlerden Lumion 10'a Yükseltme

Lumion 7 ve Önceki Sürümlerden Lumion 10'a Yükseltme

Lumion 8 Yenilikleri

Obje Gruplandırma ve Eğrisel Çoklu Yerleşim 

  • Yeni eklenen Objeleri gruplandırma özelliği ile sahne içerisinde bulunan objelerinizi birlikte yönetebilir, modüler objelerin bulunduğu karmaşık sahneleri artık daha pratik çalışabilirsiniz. 
  • Objelerinizi artık çoklu yerleşim metodu ile eğirisel bir yol boyunca da yerleştirebilirsiniz. Bu sayede çok sayıda objeyi istediğiniz eğrisel doğrultuda daha az hamle ile sahnenize zahmetsizce konumlandırın. 


Stil Kullanımı ve Yeni Efektler 
  • Sizler için hazır olarak oluşturulan Stil seçeneklerini kullanarak İstediğiniz tarzda gerçekçi sonuçlara zahmetsizce ulaşabilirsiniz. Stiller Lumion’ da bulunan efekt kütüphanesinin içerisinden seçilen efektlerin profesyonelce oluşturulmuş kombinasyonlardır. 
  • Yeni eklenen Detaylı ve Yumuşak gölge ayarları ile daha gerçekçi sonuçlar elde edebilirsiniz. 
  • Yeni eklenen Renk Düzeltme efekti, modelinize en uygun aydınlık seviyesi ve atmosferi ile sunum yapmanızı sağlar. Renk doyumuna müdahale etmeden daha yüksek renk yoğunluğu elde edersiniz. 
  • Videolarda Hyperlight özelliği kullanımı ile daha üst seviye görseller elde edebilirsiniz. 
  • 20 farklı hazır su malzemesi ile zahmetsizce su kaplamaları oluşturabilirsiniz 
  • Yeni Gökyüzü Işığı efekti ile sahnenin çevresel aydınlatmasını yumuşatarak gerçekçi sahneler oluşturabilir, bu sayede hem iç mekanda hem dış mekanda daha gerçekİ sonuçlar elde edersiniz. 

HD Malzemeler ve Kenar Yumuşatma Özelliği 
  • Malzeme Kütüphanesine 168 Adet yeni Malzeme eklendi. Bunlardan 100 adeti HD Çözünürlükte. Bu sayede çok daha gerçek yüzey kaplamaları oluşturabilirsiniz. 
  • Malzeme ayarlarına yeni eklenen kenar yumuşatma özelliği sayesinde İki kenar birbirine eğrisel bir şekilde birleşir. Bu sayede daha az model yükü ile daha gerçekçi sonuçlar elde edebilirisiniz. 

Yeni Yüksek Kaliteli Objeler 

Kütüphaneye toplam 793 yeni obje eklendi. Yüksek kalitede ve çözünürlükte objeler içerisinde hareketli bisiklet süren insanlar, yüksek kalitede mobilya ve dekorasyon elemanları ve köpek ve köpek yürüten insanda dahil üst kalitede insan modelleri mevcut. Toplamda Kütüphane obje sayısı 4395’e yükseldi. 


Model Varyasyonu 

Yeni eklenen model varyasyonu seçeneği ile mevcut modelinizin konumunu koruyarak farklı tasarım alternatiflerini sunabilir, Yapım aşamalarını canlandıra bilirisiniz. Yeni varyasyon özelliği sadece sunum aracı olarak değil, tasarım sürecinin bir parçası olarak ta deneyimleye bilirisiniz. 


Archicad ile LiveSync 

Lumion 8.5 sürümü ile beraber Archicad ile Canlı bağlantı kurabilir. Modelleme ve görselleştirme süreçlerini bütünleştirebilirsiniz. 


Lumion 9 Yenilikleri

Gerçek Gökyüzleri 

HDRI tabanlı bir görsel ile render ve animasyonlarda son derece gerçekçi gökyüzlerine sahip olabilirsiniz. Günün farklı saatleri ya da farklı hava koşullarına göre istediğiniz bir gökyüzünü belirleyebilirsiniz.  


3B Çimen 

Malzemelerde karşımıza çıkan bu özellik ile son derece gerçekçi ve özelleştirilebilir çimenler oluşturabilirsiniz. Renk, doku, boyut ve hatta çimenlerin kesimlerine kadar yönetebileceğiniz oldukça geniş özelleştirmeler sunar. 


3B Kürk 

Halı ya da tüylü yüzeylerde gerçekçi dokular oluşturulmasını sağlar. İstediğiniz dokuları seçin ve dilediğiniz gibi özelleştirin. 


Yağış 

Atmosferik yağmur ve kar efektleriyle tasarımlarınızı doğru duygular ile aktarın. Render ve animasyonlarda kullanılabilen bu özellik ile mevsim etkilerini projenize yansıtabilirsiniz. 


Arayüz 

En kolay kullanıma sahip render motoru olan Lumion artık daha kolay. Geliştirilen arayüzü ile sahnelerinizi çok daha kolay ve çok daha hızlı inşa edebilirsiniz. 


Rhino ile LiveSync 

Lumion’un önde gelen modelleme araçlarıyla sunduğu bu çalışma prensibini Rhino’da da deneyin. Daha modellemeyi yaparken yaptığınız her müdahaleyi Lumion’un gerçekçi dünyasında görün.  


Gökyüzü Işığı 2 

Bir önceki versiyonda gelen gökyüzü ışığı efektini bir üst seviyeye taşıyor. Doğal ışık hiç olmadığı kadar güzel sahnelerinizi aydınlatıyor.  


Obje ve malzeme eklemeleri 

Her zaman olduğu gibi size sunulan obje ve malzemelerin sayısında da oldukça artış söz konusu. 

Lumion 10 Yenilikleri

Displacement Özelliği 

Malzemelerimizin yapay bir şekilde 3 boyut etkisi yaratmak yerine; gerçekten 3 boyutlu bir hal almasını sağlar. Bu da gerçekten ayırt edilemeyen malzemeler üretmemizi sağlar. 


Detaylı Tabiat Kütüphanesi  

Tabiat objelerinin kameraya yakın kesimlerde detay seviyesinin en üst düzeyde olduğu özel objeler sayesinde çok daha kaliteli sonuçlar elde edebileceksiniz. 


Gece Gerçek Gökyüzleri 

Gerçek gökyüzleri; sadece gökyüzü görüntüsünü değiştirmez. Aynı zamanda güneş ve gökyüzünün renk ve atmosferik etkisini de sahnenizle birleştirir. Bu da tüm sahnenizin tek bir atmosferde birleşmesini sağlar.  


Yüksek Kalitede Ön İzleme 

Sahnenizle ilgili tüm ayarları yaptınız. Efektleri belirlediniz. Artık final ürün için karar verme aşamasındasınız. Ve belki de onlarca deneme renderı alıyorsunuz. Yüksek Kalitede Ön İzleme seçeneğiyle birkaç saniye içerisinde Final ürüne en yakın görseli sizlere sunar ve sizlere saatler kazandırır. 


Fotoğraf Eşleştirme 

Fotoğraf eşleştirme sayesinde başka programlara ihtiyaç duymadan fotoğraflarınıza modellerinizi yerleştirebilirsiniz. Hem de bu görseller gerçekten ayırt etmesi zor olacak kalitededir. Çevre görselleştirmeyle uğraşmadan dakikalar içerisinde gerçekçi renderlar elde edebilirsiniz. 




Yeni OpenStreetMap – Arazi Yüksekliği 

OpenStreetMap özelliği eski versiyonlarda düz bir araziye getirilen binalar ve yollardan ibaretti. Artık projelerinizi çalıştığınız konumları girdiğinizde Arazi Yüksekliğiyle birlikte sahnenize gelmektedir. Ve bu araziyi; Lumion arazisiymiş gibi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu da arazi yüksekliklerini modelleme süreçlerinden bizleri kurtarır. 




Lumion 9’dan 10’a yükseltmek; size çok daha kaliteli görseller oluşturabilme yetisi sağlar. Bu kaliteyi deplasman, yüksek detaylı objeler ve gerçek gökyüzleriyle yakalarsınız. Sadece kaliteniz artmaz, proje hazırlama süreçlerinizde yüksek kaliteli önizleme özelliği sayesinde dakikalar; hatta saatler kazandırır. 

Not: Sadece yenilikler değil aynı zamanda programda yapılan optimizasyonlar sizlere büyük hız kazandıracaktır. Örneğin; Lumion 9’da 4,34 GB olan bir dosyamız Lumion 10’da 2,90 GB’a düştü. Ve proje yükleme süresi 13 dakikadan 7 dakikaya düştü. 


    • Related Articles

    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Lumion 2023.1 Sürüm Notları

      Lumion 2023: 23.1.0 Güncellemesi - Sürüm Notları Lumion 2023.1 bazı kullanım sorunlarını ele alarak birkaç yeni özellik ve iyileştirme sunar. Önemli: Değişiklikleri yüklemek için Lumion 2023’ün güncellenmesi gerekir. Lütfen Lumion açılır ...
    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...
    • Lumion Türkçe Temel Eğitim Filmleri

      01 Arayüz Lumion Temel Eğitim Setinin ilk filminde sizlerleyiz. Bu filmimizde Lumion’a giriş yapıyoruz. Açılış ekranı ve detaylarını burada görüyoruz. Performans testinizin sonuçları sizi memnun etmiyorsa http://bit.ly/2GLJTjY adresinden nasıl ...
    • Lumion İndirme Yöneticisi Neden Çalışmıyor?

      Genellikle Yaşanan Sorunların Çözümü İndirme yöneticisi takılırsa, Lumion indirmeye başlamaz veya bir hata mesajı gönderirse, aşağıdaki listeyi kontrol etmelisiniz. Lumion’u indirdiğiniz sürücüde en az 75 Gb boş disk alanı olduğundan emin ...