Lumion’da Metal Malzeme Ayarı

Lumion’da Metal Malzeme Ayarı

Görselleştirmede en önemli unsurlardan biri malzemedir.Lumion bize büyük bir malzeme kütüphanesi sunmaktadır. Hem de bu kütüphaneler kendi içerisinde onlarca kategoriden oluşmaktadır.

Bu malzemeler içerisinde en ünlü malzeme üreticisi firmalardan alınmış olan onlarca malzeme bulunmaktadır. Bu malzemelerin her birinin internet üzerindeki değeri 5$’dan başlamaktadır. Yani Lumion’u satın aldığımızda aynı zamanda yanında bu malzemelerde hediye olarak gelmektedir. 

Lumion 2 boyutlu malzemeler dışında aynı zamanda 3 boyutlu malzemelere de sahiptir. Bunlar Çimen, Kürk, Halı gibi dokuları çok daha gerçekçi üretmemizi sağlamaktadır. 3 Boyutlu malzemeler dışında Lumion’un 10. Versiyonunda gelen deplasman özelliği sayesinde birçok malzeme 2 boyutludan 3 boyutluya dönüşmüştür. Bu sayede çok daha kaliteli sonuçlar elde ederiz.  

Lumion’da malzeme ayarlarından ilk olarak ele alacağımız malzeme ayarları ise Metal Malzemeler.

Hem iç mekan hem de dış cephede sıkça kullandığımız metal malzemeler bizim için çok önemlidir. En çok kullanılan metal malzemelerden birkaçının malzeme ayarlarını aşağıda sizler için hazırladık. Aynı zamanda Lumion 10. Versiyona sahipseniz; bu malzemeleri indirip kendi kütüphanenize ekleyebilirsiniz. 

1. Krom 

En çok kullanılan malzemelerden biri olan Krom ya da Aliminyum malzemelerin ayarlamalarını yaparken aslında dikkat etmemiz gereken yansıtıcılık barının tam açık olması. Ayna malzemesinden farklı olarak; parlamayı 0.8 – 0.9 gibi ayarlarda tutmalıyız. Eskitme olarak alüminyum eskitmesini tercih edebiliriz. Ve bozulma miktarı çok fazla olmamalı. Yoksa yansıtıcılık özelliğini kaybetmeye başlar.  

Lumion’un hazır Chrome ve Alüminyum malzemelerini kullanmak istiyorsanız; malzeme ayarlarındaki Bump mapi oluşturma butonuna tıklayarak pürüzsüz bir yüzey oluşturabilirsiniz. 

Malzeme Ayarını İndirin

Render


Malzeme Ayarları  


2. Eskitme Metal 

Birçok vintage tarzı tasarımda olmazsa olmaz olan eskitme metal ayarları içinse; Lumion kütüphanesinden aşağıda görmüş olduğunuz malzeme tam size göre!  

Renklileştirmeyi 0.5’in üzerine çıkarttığımız zaman istediğimiz renk tonuna getirebiliriz. Bozulma özelliğini ortanın biraz altında kullanmamız yeterli. Map boyutuyla isteğe göre oynayabiliriz. 

Malzeme Ayarını İndirin

Render  


Malzeme Ayarları  


3. Bronz 

Lumion bize hazır ayarlarda bronz sunmaktadır. Bu bronz malzemeye yaşanmışlık katıp eskitmeler yaratmak ve yansıtıcılığını azaltarak aşağıdaki renderdaki gibi güzel malzemeler üretebiliriz. Bunun için yansıtıcılık barını biraz azaltıp; parlama değerini 0.9 – 0.8 civarında tutmamız yeterli. Böylece çok yansıtıcı olmayan parlak bir malzeme elde edeceğiz. Ve bu malzemede bronz bozulması uygulayarak modelin kesişim noktalarında hafif eskitmeler uygulayabiliriz. 

Render  


Malzeme Ayarları  


4. Fırçalanmış Metal 

Özellikle dış cephede çokça tercih ettiğimiz bir malzeme türü olan fırçalanmış metal hem mükemmellikten biraz uzak hem de üzerindeki yaşanmışlık etkisiyle gerçekçi sonuçlar almamızda bize yardımcı olabiliyor. Bu tarz fırçalanmış metaller için; “ Polii Metal  MachiningRadial “ adında oval çizgilere sahip metali tercih edebilirsiniz. Bozulma miktarı barın çeyreği kadar olsa yeterli.  

Malzeme Ayarını İndirin

Render  


Malzeme Ayarları  


5. Antrasit Metal 

Fırçalanmış metalle birbirine çok benzeyen bu malzeme ayarının farkı renklileştirme miktarının daha fazla, bozulma miktarının daha az olması. Ve en büyük fark ise Kenarlar özelliğinin çok az miktarda açık olup; köşelerde pahlama uygulamamız. Bu bize render finalinde köşelerde ışık kırılmaları görmemizi ve gerçekçi bir görsel oluşturmamızı sağlar. 

Render  


Malzeme Ayarları  


6. Polisajlı Krom 

Endüstriyel ürünlerde vazgeçilmez olan ve ayarlaması da bir o kadar zor olan malzeme ayarı; Polisajlı Krom. Lumion’un malzemelerinden “ Polii Metal MachiningLines  “adlı malzemeyi özelleştirerek güzel malzemeler üretebiliriz. Renklileştirme miktarını çok yapıp; parlamayı 0.8 civarı yapmalıyız. Map boyutunu 0.1’e getirmeliyiz.  

Render  


Malzeme Ayarları  


7. Pirinç 

Genelde kapı kolları ve avizelerde kullanılan pirinç malzemesi Lumion’un hazır malzemelerinden Brass malzemesini özelleştirerek gerçekçi sonuçlar elde etmek mümkün. Bu malzemeyi özelleştirirken parlamayı 0.8 ve yansıtıcılık barını tam açmanız gerekmektedir. Malzemenin map’ini 0.2 civarlarında tutmamız yeterlidir. Bozulma olarak alüminyum verebiliriz. Bozulma miktarı çok az olmalıdır. 

Malzeme Ayarını İndirin

Render  


Malzeme Ayarları  



Aşağıdan İndirebilirsiniz
    • Related Articles

    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Lumion’da Cam Malzeme Ayarı

      Görselleştirme yaptığımız sektör ne olursa olsun; cam bizim için vazgeçilmez bir malzemedir. Cam malzeme ayarlamalarını yaparken dikkat etmemiz gereken unsurlar vardır. Örneğin; Bir cam malzemeye renklendirme yaparken aynı ölçüde ışık geçirme ...
    • Lumion’da Ahşap Malzeme Ayarı

      Görselleştirmede en önemli unsurlardan biri malzemedir. Lumion bize büyük bir malzeme kütüphanesi sunmaktadır. Hem de bu kütüphaneler kendi içerisinde onlarca kategoriden oluşmaktadır. Bu malzemeler içerisinde en ünlü malzeme üreticisi firmalardan ...
    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...
    • Lumion Türkçe Temel Eğitim Filmleri

      01 Arayüz Lumion Temel Eğitim Setinin ilk filminde sizlerleyiz. Bu filmimizde Lumion’a giriş yapıyoruz. Açılış ekranı ve detaylarını burada görüyoruz. Performans testinizin sonuçları sizi memnun etmiyorsa http://bit.ly/2GLJTjY adresinden nasıl ...