Lumion’da Cam Malzeme Ayarı

Lumion’da Cam Malzeme Ayarı

Görselleştirme yaptığımız sektör ne olursa olsun; cam bizim için vazgeçilmez bir malzemedir. Cam malzeme ayarlamalarını yaparken dikkat etmemiz gereken unsurlar vardır. Örneğin; Bir cam malzemeye renklendirme yaparken aynı ölçüde ışık geçirme oranının azalıcağını da düşünmemiz gerekmektedir.  

Yansıtıcılık miktarını ayarlarken sadece editör ekranına bağlı kalmamalıyız. Efektlerden yansıma özelliğini ekleyip; camı efektlerle birlikte kontrol etmeliyiz. 

İlk olarak malzeme ayarlarıyla başlayalım. 

1. Cam 

Düz cam malzemesi en çok kullandığımız malzemelerden biridir. Bu malzemeyi ayarlarken yansıtıcılık miktarı yarının biraz altında ve renklileştirmesini çok az koyu yapabiliriz. Çift yüzlülük ayarı daha çok şişe etkisi gibi ışık kırılımları yaratmak için kullanılır. Düz yüzeylerde pek işlevsel olmaz. 

Render

Malzeme Ayarları 

2. Buzlu Ofis Camı 

Genelde ofislerde tercih ettiğimiz buzlu cam ayarlarını düzenlerken dikkat etmemiz noktalar parlaklık, buzluluk ve yansıtıcılıktır. Bu ayarlamaları ihtiyaçlarımıza göre düzenleyebiliriz. Render’da görmüş olduğunuz cam ayarını aşağıda sizler için paylaştık. 

Render 

Malzeme Ayarları 

3. Spiral Desenli Cam 

Lumion Pro versiyonunun yanında gelen Poliigon markasının malzemelerinden biri olan spiral desenli cam; görsellerimizde fark yaratmamızı sağlıyor. Düz camlardan sıkıldıysanız; spiral desenli cam tam size göre! Spirallerin ölçeğini map boyutundan özelleştirebilirsiniz. 

Render 

Malzeme Ayarları 

4. Islak Cam 

Anlatmak istediğimiz hikaye yağmurlu mu? Buna uygun bir atmosferimiz mi var? Modelimizin cam malzemesinin bulunduğu bölümler de buna uyum sağlar! Ufak dokunuşlarla kendi ıslak camlarımızı yapmak kolay. Aynı zamanda banyo gibi ıslak alanlarda kullanarak izleyiciyi hikayenin içerisine çekebilirsiniz. 

Render 

Malzeme Ayarları 


Cam Malzemede Yansıma Yüzeyleri 

Cam malzemelerimizin yansımalarının kaliteli hesaplanmasını istiyorsak efektlerden yansıma yüzeyleri eklemeliyiz. Bu işlemi yaparken kaliteli hesaplanmasını istediğimiz yüzeyleri seçmeliyiz. 


Yansıtıcılık eşiğini arttırarak seçeceğimiz yüzeylerin toleransını arttırabilir ve tek tıklamayla daha geniş yüzeylere erişebiliriz. 

Yansıma yüzeyi eklenmiş ve eklenmemiş görselleri aşağıda kıyasladık. Daha kaliteli sonuçlar elde etmek için yansıma yüzeyleri belirtmeyi unutmayalım. 



    • Related Articles

    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Lumion’da Metal Malzeme Ayarı

      Görselleştirmede en önemli unsurlardan biri malzemedir.Lumion bize büyük bir malzeme kütüphanesi sunmaktadır. Hem de bu kütüphaneler kendi içerisinde onlarca kategoriden oluşmaktadır. Bu malzemeler içerisinde en ünlü malzeme üreticisi firmalardan ...
    • Lumion’da Ahşap Malzeme Ayarı

      Görselleştirmede en önemli unsurlardan biri malzemedir. Lumion bize büyük bir malzeme kütüphanesi sunmaktadır. Hem de bu kütüphaneler kendi içerisinde onlarca kategoriden oluşmaktadır. Bu malzemeler içerisinde en ünlü malzeme üreticisi firmalardan ...
    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...
    • Lumion 2023.1 Sürüm Notları

      Lumion 2023: 23.1.0 Güncellemesi - Sürüm Notları Lumion 2023.1 bazı kullanım sorunlarını ele alarak birkaç yeni özellik ve iyileştirme sunar. Önemli: Değişiklikleri yüklemek için Lumion 2023’ün güncellenmesi gerekir. Lütfen Lumion açılır ...