Lumion’da Ahşap Malzeme Ayarı

Lumion’da Ahşap Malzeme Ayarı

Görselleştirmede en önemli unsurlardan biri malzemedir. Lumion bize büyük bir malzeme kütüphanesi sunmaktadır. Hem de bu kütüphaneler kendi içerisinde onlarca kategoriden oluşmaktadır.

Bu malzemeler içerisinde en ünlü malzeme üreticisi firmalardan alınmış olan onlarca malzeme bulunmaktadır. Bu malzemelerin her birinin internet üzerindeki değeri 5$’dan başlamaktadır. Yani Lumion’u satın aldığımızda aynı zamanda yanında bu malzemelerde hediye olarak gelmektedir. 
 
Bu blog’da ahşap malzeme ayarlarının birkaçını ele alacağız. Ahşap malzemelerde gerçekçilik yakalamak çok önemli bir unsur. Çünkü doku ve yansıma ayarları doğru yapılmazsa malzeme dokusu fotoğraf gibi gözükecektir. Bu da gerçekçi sonuçlar alamamamıza neden olacaktır. 

Ahşap malzemelerde düzenlemeler yaptıktan sonra render ayarlarında yansıma yüzeyi eklemeye özen gösterelim. Bu düz yüzeyli ahşapların daha kaliteli yansımalar oluşturmasına neden olur. Tabi ki bu bizim ahşabımızın yansıtıcılık miktarının yüksek olmasıyla alakalı bir işlemdir. 

*Lumion 2023 ile birlikte malzeme dosyalarımızın formatı değiştiği için daha önce paylaşılan malzemeler yeni versiyona göre güncellenmiştir.

1. Ahşap Parke Zemin 

Ahşap parke zeminler hazırlarken Lumion’un Deplasman özelliğine sahip malzemelerine öncelik vermeliyiz. Görmüş olduğunuz “Polii Wood Flooring 45“adlı malzemenin özelleştirilmiş haliyle; gerçekçi sonuçlar almak çok kolay. 

Malzemeyi seçtikten sonra doğrultu ve ölçek ayarlamalarını yapmalıyız. Daha sonra malzememizin en önemli ayarlamalarına geçeceğiz. Bu ayarlar parlama ve yansıtıcılık. Tabi ki iç mekanda bozulma ayarına ahşap malzemelerde pek ihtiyacımız olmuyor. Bu yüzden bozulma miktarlarını mümkün oldukça az kullanmalıyız.

AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Render 


Malzeme Ayarları 

           
Lumion 12                                                        Lumion 2023

2. Lambiri 

Islak alanların vazgeçilmez ahşap malzemelerinden biri olan Lambiri!

Lambiri malzemesi için Lumion kütüphanesinde birçok seçenek bulunmakta. Bu malzemeler ışıkla birleştiğinde 3 boyutlu bir görüntü oluşturmakta ve görsellerde gerçekçilik unsurunu arttırmakta. Bu malzeme türünde dikkat etmemiz gereken en önemli nokta malzemenin konumu. Kesişim noktalarını gerçekte nasıl görüneceğini düşünerek düzenlemeliyiz.

AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Render 


Malzeme Ayarları 

             
Lumion 12                                                        Lumion 2023

3. Lambiri - Eskitme 

Lumion’da lambiri türü ahşap çeşidinin çok olduğunu söylemiştik. İşte bu sayede varyasyona sahibiz. Bu bize farklı atmosferler ve şartlara uygun tasarımlar için büyük bir destek sağlamakta. Eskitme uygulanmış; üzerinde yaşanmışlık izleri olan bir lambiri için ahşap eskitmesi uygulayıp aynı zamanda parlamayı biraz azaltmalıyız. Bu değer 0.8 civarı olabilir. Rölyef miktarını arttırarak yaşanmışlık izlerini daha derinden gösterebiliriz. 

AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Render 


Malzeme Ayarları 

         
Lumion 12                                                        Lumion 2023

4. Koyu Mobilya Ahşabı 

Modellerimiz ne kadar kaliteliyse; malzemelerimiz de o kadar kaliteli olmalı. İşte bu noktada Lumion’un yüksek çözünürlüğe sahip malzeme kütüphanesi sayesinde mobilyaların gerçeğe daha yakın. Modelleme yaparken köşeleri 90 derece keskin bırakabiliriz. Çünkü pahlama işlemi yüzey sayısını arttırır. Bu da render sürelerimizin uzamasına neden olur. Lumion’un kenarlar özelliği sayesinde hızlı ve basit bir şekilde köşeleri pahlayabiliriz. 

AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Render 


Malzeme Ayarları 

            
Lumion 12                                                        Lumion 2023

5. Çapraz Parke Zemin 

Parke zeminlerde doku etkileri çok önemlidir. Bu doku etkilerini yaratmak için rölyef, deplasman ve bozulma özelliklerini kullanarak 2 boyutlu malzemeleri 3 boyuta çevirmek çok kolay. Parkelerde matlık yaratmak için 0.8 değerinde bir parlama değeriyle yansıtıcılığı matlaştırabiliriz. 

AŞAĞIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Render 


Malzeme Ayarları 

         
Lumion 12                                                        Lumion 2023

*Lumion 2023 ve Lumion 12 versiyonları için malzemelerimiz ayrılmıştır. 
    • Related Articles

    • Lumion’da Metal Malzeme Ayarı

      Görselleştirmede en önemli unsurlardan biri malzemedir.Lumion bize büyük bir malzeme kütüphanesi sunmaktadır. Hem de bu kütüphaneler kendi içerisinde onlarca kategoriden oluşmaktadır. Bu malzemeler içerisinde en ünlü malzeme üreticisi firmalardan ...
    • Lumion 8.5 Sürüm Notları

      UYUMLULUK Lütfen 8.5 içerisinde kaydedilen Sahne ve Alınan Modellerin, önceki versiyonlarla geriye doğru uyumlu olmadığını unutmayın. Lumion 5, 6 ve 7 versiyonlarından projelerin açılması ile ilgili bir önce yayınlanan yazıda ilgili bölümü okuyun. ...
    • Lumion’da Cam Malzeme Ayarı

      Görselleştirme yaptığımız sektör ne olursa olsun; cam bizim için vazgeçilmez bir malzemedir. Cam malzeme ayarlamalarını yaparken dikkat etmemiz gereken unsurlar vardır. Örneğin; Bir cam malzemeye renklendirme yaparken aynı ölçüde ışık geçirme ...
    • Lumion 12.5: Sürüm Notları

      Lumion 12.5, Lumion 12.5 Pro ve Lumion 12 kullanıcıları için ücretsiz indirme ve güncelleme olarak bugün erişilebilir. Lumion 12.5 Deneme Sürümü, Lumion 12.5 Pro Deneme Sürümü ve Lumion 12.5 Pro Student da bugün erişilebilir. Şimdi indirebilirsiniz. ...
    • Lumion Türkçe Temel Eğitim Filmleri

      01 Arayüz Lumion Temel Eğitim Setinin ilk filminde sizlerleyiz. Bu filmimizde Lumion’a giriş yapıyoruz. Açılış ekranı ve detaylarını burada görüyoruz. Performans testinizin sonuçları sizi memnun etmiyorsa http://bit.ly/2GLJTjY adresinden nasıl ...