Grasshopper – ARCHICAD Canlı Bağlantısı

Grasshopper – ARCHICAD Canlı Bağlantısı

Grasshopper – ARCHICAD Canlı Bağlantısı, Rhino - Grasshopper - ARCHICAD Araç Setinin bir parçasıdır. 

Doğrudan Grasshopper’dan ARCHICAD'de BIM elemanları oluşturma ve değiştirme 


Bu araç, Rhino / Grasshopper ve ARCHICAD'ın Grasshopper'ın görsel komut dosyası arabirimi aracılığıyla bir BIM modelini tam veya parça oluşturmak ve değiştirmek için doğrudan iletişim kurmasını sağlar. Çalışmaları şu anda Rhino / Grasshopper veya ARCHICAD'a dayanan tasarımcılar işlevselliğini kendi yararlarına kullanabilirler. Bağlantının canlı, ilişkilendirilebilir ve çift yönlü yapısı, kullanıcıların hem Apple Mac OS hem de Microsoft Windows işletim sistemlerini kullanarak çok yönlü iş akışları oluşturmasına ve bağlantıyı birden çok senaryoda kullanmasına olanak tanır.

Tasarımın öncelikle Rhino-Grasshopper araç seti kullanılarak belirlendiği projelerde, kullanıcılar tasarımı tam bir BIM modeline dönüştürmek ve yine de bazı algoritmik düzenleme yeteneklerini korumak için GH-AC Bağlantısını kullanabilirler. Diğer durumlarda Rhino / Grasshopper (veya başka bir Rhino eklentisi) mevcut bir BIM projesini tasarım sürecinin herhangi bir aşamasında algoritmik fonksiyonlarla veya serbest biçimli modelleme ortamıyla tamamlamak için kullanılabilir. Bu durumlarda, Grasshopper’da tasarlanan parça için çerçeve veya referans geometrisi doğrudan ARCHICAD'in kendisinden alınabilir.

Grasshopper – ARCHICAD Canlı Bağlantısı V2.0 

GRAPHISOFT’un Grasshopper-ARCHICAD canlı bağlantısının en son güncellemesi, iki tasarım ortamı (algoritmik tasarım ve BIM) arasında yeni bir akıllı iş akışı seviyesi sağlar.

Yepyeni “Yapısızlaştırma” fonksiyonu ile kullanıcılar artık BIM modellerini tasarımlarının belkemiği olarak kullanabilir ve Grasshopper kullanarak algoritmik tasarım mantığı ekleyebilirler. Bu, tasarımcıların BIM'deki temel tasarım mantığını (binanın temel geometrisi gibi) korumasına ve bunu çekirdek tasarımdaki değişiklikleri izleyen akıllı tasarım ayrıntılarıyla genişletmesine olanak tanır.

Aşağıdaki videoda, İtalya'da yakın zamanda meydana gelen bir depremden sonra bir kentsel çevrenin bina bilgi modelini yeniden oluşturmak için yapılı çevre ile ilgili bina anket verilerinin kullanıldığı bir video gösterilmektedir.


Kentsel Yapısızlaştırma: CBS arazi verilerinden BIM ana planına 


Grasshopper – ARCHICAD Canlı Bağlantı Eğitim Videoları 

“Grasshopper - ARCHICAD Canlı Bağlantı” eğitim videosu dizisinin Birinci Bölümü Graphisoft YouTube kanalında mevcuttur. Canlı bağlantı aracını kullanarak ARCHICAD Elemanlarının nasıl tasarlanacağını öğrenmek için bu tanıtım videolarını izleyin. Her video farklı bir ARCHICAD elemanı ve bunun uygun Grasshopper bileşenleri kullanılarak nasıl oluşturulabileceği ve kontrol edilebileceğine odaklanır.


ARCHICAD’i Rhino ve Grasshopper kullanım anında izleyin 

ARCHICAD, Rhino ve Grasshopper arasındaki gerçek zamanlı, çift yönlü iş akışlarını çalışırken görmek için farklı gerçek hayat iş akışı senaryoları sunan bu videoları izleyin!

Serbest Biçimli Gölgeleme Aygıtı Oluşturma 

Bu video klip, Rhino, Grasshopper ve ARCHICAD kullanarak çok katlı bir bina için nasıl serbest biçimli bir gölgeleme cihazı oluşturulacağını sunar.


Parametrik Kule Oluşturma 

Bu iş akışı videosu, Rhino, Grasshopper ve ARCHICAD kullanarak parametrik bir kulenin nasıl oluşturulacağını sunar. 


ARCHICAD'de Morph Aracı ile Üçgenlenmiş Bir Yüzey Oluşturma 

Bu iş akışı videosu, daha sonra Rhino, Grasshopper ve ARCHICAD kullanılarak ARCHICAD Morph elemanına dönüştürülecek olan Rhinoceros'ta serbest biçimli bir yüzeyin nasıl oluşturulacağını sunar.


Parametrik Çit Oluşturma 

Bu video klip Rhino, Grasshopper ve ARCHICAD kullanarak parametrik bir çitin nasıl oluşturulacağını sunar.


Algoritmik Güneş Panelleri Oluşturma 

Bu video klip, Rhino, Grasshopper ve ARCHICAD kullanarak algoritmik güneş panellerinin nasıl oluşturulacağını sunar.


ARCHICAD – Grasshopper Canlı Bağlantı Aracı İndir


    • Related Articles

    • Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik Güncellemesi

      Bu yılın başlarında Microsoft, Windows'ta TLS 1.0 ve 1.1 internet güvenlik protokolünü yakında devre dışı bırakacağını duyurmuştu; bu değişiklik hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik ...
    • Archicad SoftWare Key Dijital Lisans Anahtarınızı Nasıl Aktif Hale Getirebilirsiniz ?

      Archicad Software Key Lisans Anahtarınızı Hangi Durumlarda Aktif Etmelisiniz ? - İlk kurulumu yaparken lisansınızı bilgisayara indirmek için. - Serbest bıraktığınız lisansınızı farklı bir cihazda kullanabilmeniz için.  Uyarı !    Lisansınızın bulutta ...
    • Archicad SoftWare Key Dijital Lisans Anahtarınızı Nasıl Serbest Bırakabilirsiniz ?

        Archicad Software Key Lisans Anahtarınızı Hangi Durumlarda Serbest Bırakmalısınız ?    - Bilgisayarınızı Değiştirmeden Önce  - Bilgisayarınızı Formatlamadan Önce  - Lisansınızı Farklı Bir Cihazda Aktif Etmeden Önce    Uyarı !    Lisansınızdan çıkış ...
    • ARCHICAD için Lumion LiveSync Bağlantısı

      Gerçek Dünya içeriğinde ArchiCAD. Tasarımınızı gelecekteki ortamında yapın. Bu ArchiCAD eklentisi iki özellik içerir — LiveSync ve bir Collada (.DAE) verisi göndericisi. Şimdi, ArchiCAD modelinizle gerçek zamanlı çalışabilir veya bir Collada (.DAE) ...
    • ARCHICAD 26 Sistem Gereksinimleri

      ARCHICAD Tavsiye Edilen Gereksinimler Minimum Donanım Gereksinimleri Proje Ölçeği Giriş Seviyesi Müstakil konutlar Orta Seviye Konut ve Ofis Yapıları Üst Seviye Yüksek Yapılar, Hastane İşlemci Intel Core i5 AMD Ryzen 5 Intel Core i7 AMD Ryzen 7 Intel ...