Edius'a Giriş Eğitim Filmleri

Edius'a Giriş Eğitim Filmleri

Bu ücretsiz video eğitiminde, yeni bir kullanıcı olup olmadığınıza veya başka bir düzenleme platformundan geçiş yapmanıza bakılmaksızın, EDIUS ile başarılı bir başlangıç için bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.




Şimdilik başlangıç ve orta seviyedeki konuları içerecek olan dersleri, çok daha kapsamlı ileri seviye konular içerecek şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda sizlerin de destek ve taleplerini bekliyoruz. EDIUS derslerinin ilkine "Kurulum" videosuyla başlıyoruz. Bu videoda EDIUS'un kurulum aşamalarını adım adım görebilirsiniz.



Bu videoda EDIUS'ta yeni projenin nasıl açılacağını görebilirsiniz.



Bu videoda Edius'un arayüzüyle ilgili genel bilgileri izleyebilirsiniz.



EDIUS'ta açtığınız bir projeye birçok farklı yöntemle bir video veya resim dosyası ekleyebilirsiniz. Bu videoda bu yöntemleri ve hangilerinin daha doğru ve efektif olduğunu öğrenebilirsiniz.



EDIUS'ta dosyalarınızı yani videoları, resimleri, sesleri, müzikleri, grafikleri Edius projenize çağırdığınız panele Bin ismi veriliyor. Bu panelde ham dosyalarınızın yanısıra oluşturduğunuz title'lar, render aldığınız videolar ve sekanslarınız da yer alıyor. Detayları videomuzda izleyebilirsiniz.



EDIUS'ta timeline'da kurgulayacağınız videolarınızı player penceresinden keserek timeline'a pratik olarak atabilirsiniz. Bu işlem timeline'da da yapılabilir ancak bu yöntem daha pratiktir.



EDIUS'ta timeline'a görüntü atmanın birçok pratik yolu var. Detayları bu videoda izleyebilirsiniz.



EDIUS timeline'da çalışırken istemediğimiz görüntüleri birkaç farklı yöntemle silebiliriz. Peki bu silinen görüntüler diskimizden de silinir mi? Bu ve bunun gibi ipuçlarını bu videoda izleyebilirsiniz.



Timeline'da keserek oluşturduğunuz farklı görüntülerin hangisinin daha önde veya arkada olacağını çok basitçe yapabilirsiniz. Detaylar bu videoda.



Timeline'da kurgu sırasında sıklıkla kullandığımız 2 mod vardır: Insert ve Overwrite modları. Peki bu modlar ne işe yarar, farkları nelerdir? Detayları bu videoda izleyebilirsiniz.

















    • Related Articles

    • Bluebeam Revu Türkçe Eğitim Filmleri

      Başarılı bir iş akışı yönetimi temellerini atmak istiyorsanız, Bluebeam Revu'yu kullanmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Bu eğitim sizler için başlangıç noktası olacak. Bu online eğitim içeriği ile, PDF ...
    • Lumion Türkçe Temel Eğitim Filmleri

      01 Arayüz Lumion Temel Eğitim Setinin ilk filminde sizlerleyiz. Bu filmimizde Lumion’a giriş yapıyoruz. Açılış ekranı ve detaylarını burada görüyoruz. Performans testinizin sonuçları sizi memnun etmiyorsa http://bit.ly/2GLJTjY adresinden nasıl ...
    • SketchUp Türkçe Başlangıç Eğitim Filmleri

      Bu video serisini takip ederek SketchUp'ın temellerini öğrenin. Her video, SketchUp kullanımınıza yeni araçlar ve gerekli teknikleri katacak birer mini projedir. Bölüm 1 1. Bölümde gezinti araçlarını kullanmayı öğrenip modelinizin etrafında rahatça ...
    • EDIUS Genel Özellikler

      EDIUS X’le gelen yeni özellikler Arka planda render ve çıktı alabilme(Background rendering and exporting) GV job monitor(Tüm arka plan etkinliklerini izleme aracı) VST plug-in desteği(Genişletilmiş VST eklenti desteği) Motion Tracker with Chase ...
    • Archicad Öğrenci Lisansınızı Nasıl Aktif Hale Getirebilirsiniz ?

      https://myarchicad.graphisoft.com/PROFILE/ adresinden oluşturmuş olduğunuz Graphisoft hesabınıza giriş yaptıktan sonra lisansınızın sürüm ve dil seçeneği, lisans sürenizin geçerlilik tarihi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Hesabınız üzerinden Archicad ...