Archicad Lisans Tipleri

Archicad Lisans Tipleri

ARCHICAD Lisans Çeşitleri

Ticari Lisans

Ticari lisanslar, Wibukey veya Codemeter lisans anahtarları aracılığıyla kullanılan ücretli versiyonlardır. Ticari lisanslardaki uyumluluklarla ilgili bilgi için Protection Key sayfasını ziyaret edin.

GRAPHISOFT ürünlerini satın alma veya ülkenize özel bilgilendirmeler için, GRAPHISOFT Türkiye Temsilciniz BIMSOFT ile görüşebilirsiniz.

Ticari Lisans Çeşitleri

Tam Sürüm Lisans

Tam sürüm lisansınız ile GRAPHISOFT ürününüzü, özelliklerinde herhangi bir kısıtlama olmadan sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz. Tam sürüm lisansınız ile ürününüzün eski versiyonlarını da kullanabilirsiniz (teknik kısıtlamalarla ilgili detaylı bilgi için Protection Key sayfasını ziyaret edebilirsiniz).

Kiralık Lisans

Kiralama seçeneği ile, belirli zaman aralıkları için lisans satın alabilirsiniz (1, 3, 6 aylık). Ücretlendirmesini yaptığınız süre boyunca, ArchiCAD’i hiçbir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz. Kullanım süreniz, kiralık lisansınızı satın aldığınız tarih itibari ile değil, kiralık lisansınız ile ArchiCAD’inizi ilk açtığınızda başlar. ArchiCAD’i başlatmanızla birlikte lisansınızı kullanabileceğiniz gün sayısını gösteren bir pencere karşınıza çıkacaktır. Bu bilgiye Yardım Menüsü/Lisans Bilgisi bölümünden de ulaşabilirsiniz.

Demo Modu

ArchiCAD lisans anahtarınıza ulaşamıyorsa veya ağ üzerindeki kullanımlarda maksimum kullanıcı sayısı aşıldıysa ArchiCAD Demo modunda çalışacaktır. Kayıt, Kopyalama ve Takım Çalışması özellikleri engellenmiştir, ancak Yazdırma özelliğini kullanabilirsiniz.

Eğitim (EDU) Lisansı

Eğitim versiyonu, ArchiCAD’in tüm özelliklerini kapsayan, seri numaranız ile kullanabileceğiniz versiyondur.

Kayıtlandırma işleminin ilk aşamasında, size geçici bir seri numarası ve indirme linki verilir. Bu aşamadaki ilk işlem otomatik olarak gerçekleşir, bu sayede kayıtlandırma işleminiz tamamlandığı an seri numarası ve linkinize ulaşabilirsiniz. Bu geçici seri numarası, size 30 günlük kullanım imkanı verir.

Kayıtlandırma işleminizden sonra, ülkenizin Graphisoft Temsilcisi BIMSOFT tarafından bilgileriniz kontrol edilecek ve 1 yıllık seri numarası için onay aşamasına geçeceksiniz. 1 yıllık lisansınızın süresi dolduğunda ücretsiz olarak yenilemenizi yapabilirsiniz.

  • Dosya Formatı ve Uyumluluk: Eğitim versiyonu ve ticari versiyon projeleri aynı dosya formatına (.PLN) sahiptirler. Ancak EDU dosyaları, ekranın sağ üst köşesinde görebileceğiniz kalıcı logoya sahiptir. Yazıcıdan aldığınız tüm belgelerde, bu logo görünecektir. EDU proje dosyalarınızı ArchiCAD’in ticari versiyonu ile açabilirsiniz, ancak ArchiCAD EDU moduna geçecek ve ekranın şağ üst köşesinde logo görünecektir. Ticari proje dosyaları ArchiCAD’in EDU versiyonunda açılabilir. Bu durumda, logo eklenecek ve daha sonra proje dosyanızdan kaldırılamayacaktır. EDU versiyonunda kaydetmek, dosyayı ticari versiyonda açmanıza engel olur. ‘Aç’ komutu dışında EDU ve ticari proje dosyaları arasında veri aktarımı yapılamamaktadır (kopyala, yapıştır, birleştir, hotlink…).

Deneme Lisansı

Deneme lisansı, ArchiCAD’i tüm özellikleriyle 30 gün boyunca kullanmanızı sağlar. Lisansınızı basit bir kayıtlandırma işlemi ile alabileceğiniz seri numaranız ile kullanabilirsiniz.

  • Kayıtlandırma:https://www.myarchicad.com/ üzerinden kayıtlandırma yaparak seri numarası alabilirsiniz.
  • Dosya Formatı ve Uyumluluk:Deneme versiyonu ile oluşturulan dosyalar şifrelidir ve sadece oluşturuldukları bilgisayarda açılabilirler. 30 günlük süreden sonra kaydetme özelliği engellenecek, ancak yazdırma işlemini yapabileceksiniz. Bu dosyalar, ticari lisans satın alınarak lisans anahtarı ile birlikte oluşturuldukları bilgisayarda açıldığında tam sürüm dosyasına dönüştürülecektir.

Deneme dosyaları gibi sadece kaydedildikleri bilgisayarda açılabilirler. TeamWork functionality is available – but limited.

START Edition

ArchiCAD Start Edition, ArchiCAD’in endüstri lideri Sanal Bina teknoloji esas alınarak geliştirilmiş ancak özellikleri küçük çaptaki mimari çalışmalara göre düzenlenmiştir. Güncel versiyonun özellikleri ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen START Edition sayfasını ziyaret edin.

BIMx

BIMx lisans seçenekleri için lütfen  BIMx/LicenseTypes sayfasını ziyaret edin.

EcoDesigner STAR

EcoDesigner STAR ArchiCAD’in içerine gömülmüş olan Enerji Hesaplamaları özelliğine dayanmaktadır, ancak önemli ölçüde genişletilmiş olanak ve veri ayarlarına sahiptir.

Bu genişletilmiş özelliklere sahip olmak için, ArchiCAD 17 build 5019 veya daha yeni versiyonlara sahip olmanız ve EcoDesigner STAR lisans anahtarı satın almanız gerekmektedir. Lisans anahtarınızı bilgisayarınıza takmanız dışında, ek olarak indirme veya kurulum yapmanız gerekmemektedir.

Ürün bilgileri ve ödeme detayları için lütfen BIMSOFT ile iletişime geçin.

Farklı Lisans Çeşitleri Arasındaki Dosya Uyumluluğu

     
   Lisans Süresi    Dosya kaydetme?       Dosya Açma?         Takım Çalışması       
Tam     SüresizGüncel versiyon ve 1 versiyon öncesi kaydedilebilirTüm versiyonlarVar
DemoSüresizYokTüm ArchiCAD PLN dosyalarını açma ve incelemeYok
Deneme30 günSadece aynı bilgisayarda deneme versiyonu olarak kaydetmeSadece aynı bilgisayarda deneme versiyonu dosyası açmaVar, sadece aynı bilgisayarda deneme versiyonunda paylaşılan projeler için
Eğitim (EDU)1 yıl (yenilenebilir);

 

Öğrenci kanıtı olmadan 30 gün

Sadece EDU versiyonu olarak kaydedilir: Kalıcı EDU işareti tüm çıktılarda görünürTicari dosyayı EDU ile açma (işaret görünür)

 

EDU dosyasını ticari lisans ile açma (işaret görünür)

Var, EDU versiyonunda paylaşılan Takım Çalışması projeleri için
Start EditionSüresizStart Edition versiyonu olarak kaydedilebilir,  Start Edition ve Tam sürümde açılabilir.Start Edition versiyonu dosyası açmaYok (Başka özelliklerde de kısıtlamalar içerir)
    • Related Articles

    • Archicad SoftWare Key Dijital Lisans Anahtarınızı Nasıl Aktif Hale Getirebilirsiniz ?

      Archicad Software Key Lisans Anahtarınızı Hangi Durumlarda Aktif Etmelisiniz ? - İlk kurulumu yaparken lisansınızı bilgisayara indirmek için. - Serbest bıraktığınız lisansınızı farklı bir cihazda kullanabilmeniz için.  Uyarı !    Lisansınızın bulutta ...
    • ARCHICAD 26 Sistem Gereksinimleri

      ARCHICAD Tavsiye Edilen Gereksinimler Minimum Donanım Gereksinimleri Proje Ölçeği Giriş Seviyesi Müstakil konutlar Orta Seviye Konut ve Ofis Yapıları Üst Seviye Yüksek Yapılar, Hastane İşlemci Intel Core i5 AMD Ryzen 5 Intel Core i7 AMD Ryzen 7 Intel ...
    • Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik Güncellemesi

      Bu yılın başlarında Microsoft, Windows'ta TLS 1.0 ve 1.1 internet güvenlik protokolünü yakında devre dışı bırakacağını duyurmuştu; bu değişiklik hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik ...
    • Archicad SoftWare Key Dijital Lisans Anahtarınızı Nasıl Serbest Bırakabilirsiniz ?

        Archicad Software Key Lisans Anahtarınızı Hangi Durumlarda Serbest Bırakmalısınız ?    - Bilgisayarınızı Değiştirmeden Önce  - Bilgisayarınızı Formatlamadan Önce  - Lisansınızı Farklı Bir Cihazda Aktif Etmeden Önce    Uyarı !    Lisansınızdan çıkış ...
    • Archicad Öğrenci Lisansınızı Nasıl Aktif Hale Getirebilirsiniz ?

      https://myarchicad.graphisoft.com/PROFILE/ adresinden oluşturmuş olduğunuz Graphisoft hesabınıza giriş yaptıktan sonra lisansınızın sürüm ve dil seçeneği, lisans sürenizin geçerlilik tarihi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Hesabınız üzerinden Archicad ...