Archicad Klavye Kısayolları

Archicad Klavye Kısayolları

ARCHICAD kullanırken daha hızlı olmak istemez misiniz? Çizim yaparken sizi hızlandıracak klavye kısayollarını öğrenmek için içeriğimize bir göz atın.

ARCHICAD, varsayılan olarak tanımlanmış birkaç kısayol şemasına sahiptir. Bunlar listelenebilir ve bu kısayolların çoğu Seçenekler > Çalışma Ortamı > Klavye Kısayolları iletişim kutusundan yeniden tanımlanabilir. 

Bazı Kullanışlı Kısayollar 

Vurgulama Düğmesi 
TAB 

Hiç Döşeme yerine bir Mahal seçmek istediniz mi? TAB tuşu çakışan elemanlar arasında geçiş yapmanızı sağlar. Etkin eleman vurgulanacaktır. 

Eleman Yakalama Düğmesi 
Boşluk Tuşu 

Bir metni değiştirmek istiyor ancak metin düzenleyicisini açamıyor musunuz? Genel Seçici Aracı etkinken Boşluk Tuşu'na basarak, eleman seçimini yüzeylerine göre geçici olarak etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. 

Yakalama Referansını Hızlı Göster 
Q 

Bir kenarı veya düğümü anında (Çalışma Ortamı'nda ayarlanan zamanlayıcıdan bağımsız olarak) bir tutma referansı olarak vurgulamak için herhangi bir kenarda Q tuşunu kullanın. 

Önceki Sekme ve Sonraki Sekme 
Mac: Cmd+Tab ve Cms+Shift+Tab 
Windows: Ctrl+Tab ve Ctrl+Shift+Tab 
Parameterleri Kopyala / Aktar 
Mac: Alt ve Cmd+Alt 
Windows: Alt ve Ctrl+Alt 

Eleman parametrelerini varsayılan olarak ayarlamak üzere seçmek için "Alt (Option)" tuşuna basın. Parametreleri bir elemana aktarmak için Ctrl / Cmd + Alt komutunu kullanın. Herhangi bir görünümde, 3D'de veya Kapı, Pencere veya Objelerin Ayarları iletişim kutusundaki bir elemana parametreler aktarabilirsiniz. 

Uzunluk ve Alan Ölçme 
M 

Ölçüm Aracı genellikle iki nokta arasındaki mesafeyi ölçmek için kullanılır. Ancak iki veya daha fazla tıklama ile İzleyici ayrıca toplam mesafeyi ve alanı da gösterir. 

Geçici olarak 3D Modeli Döndürme Modu 
Shift + Mouse Tekerleğine Tıkla 

Düzenleme modundayken (Orbit modunda değil), farenin kaydırma düğmesiyle birlikte Shift tuşuna basarak Orbit modunu geçici olarak simüle edebilirsiniz. Orbit durdurmak için tuşları bırakın. 

Pencereye Sığdır 
Fare Tekerleğine Çift Tık 

Farenizin orta düğmesine çift tıkladığınızda, projeye yerleştirilen tüm elemanları ekrana sığdırmak için görünümünüzü yeniden boyutlandıracaksınız. Bu, pencerenizin uzak köşelerine bir şey yerleştirip yerleştirmediğinizi kontrol etmek için iyi bir yol sağlar. 

Sonraki Yardımcı Palet Elemanına Geç 
F 

Her birinin araç ipucunu okumak için imlecinizi simgelerin üzerine getirin ve ihtiyacınız olan işlevin simgesine tıklayın. Geçerli yardımcı palette sonraki ve önceki simgeler arasında geçiş yapmak için “F” ve Shift + F (Opt + F) kısayollarını kullanın. 

Eleman Vurgulama 
Shift 

Başka bir araç etkinken, "Shift" tuşuna basılı tuttuğunuzda, Bilgi Kutusu aracında Genel Seçici Aracı bulunacaktır. 

Genel Seçici Aracı/Son Aracı Seç 
W 

"W" tuşuna basmak, Genel Seçici Aracı ile son kullanılan araç arasında geçiş yapmanızı sağlar. Etkin araç, Araç Çubuğu'nda seçilecektir. 

Araç Kutusundaki Önceki/Sonraki Araç 
Page Up / Page Down 

"Page Up" ve "Page Down", Klasik Araç Kutusu'nda etkin olan aracın hemen üstünde veya altında bulunan araçlar arasında geçiş yapar ve bunları etkinleştirir. 

Sihirli Değnek 
Boşluk Tuşu (+ tıklama) 

 Sihirli Değnek, varolan elemanlar arasında doğrusal veya çokgen bir şekil bularak ve ardından çokgene dayalı yeni bir eleman oluşturarak çalışmanızı kaydeder. 

Tümünü 3D’de Göster 
Mac: Cmd+F4Ctrl+F5 
3D Penceresini Aç 
F3 
Plan Penceresini Aç 
F2 
Hepsini Seç 
Mac: Cmd+A, Windows: Ctrl+A 
Grup 
Mac: Cmd+G, Windows: Ctrl+G 
Kaydırma(Taşıma) 
Mac: Cmd+D, WindowsCtrl+D 
Simetri Al 
Mac: Cmd+M, Windows: Ctrl+M 
Döndür 
Mac: Cmd+E, Windows: Ctrl+E 
Yükselt 
Mac: Cmd+9, Windows: Ctrl+9 
Kopya Kaydırma(Taşıma) 
Mac: Cmd+Alt+D, Windows: Ctrl+Alt+D 
Kopya Simetri Al 
Mac: Cmd+Alt+M, Windows: Ctrl+Alt+M 
Kopya Döndür 
Mac: Cmd+Alt+E, Windows: Ctrl+Alt+E 

Bütün Kısayolları Listeleme 

Çalışma Ortamı iletişim kutusunun altındaki “Tarayıcıda Kısayol Listesini Göster” komutuna tıklarsanız, atanmış olan klavye kısayolları bir web tarayıcı uygulamasında listelenebilir. 



Kısayolları Özelleştirme 

Adım 1: Komut Seçin 

Liste penceresinden, kısayol gerektiren işleve veya komuta tıklayın. 

Liste penceresinde belirli bir elemanı bulmak için açılır listeden bir liste biçimini tıklatın. 

Komutlar, 

  • Geçerli menü yapısı 
  • Temaya göre tüm komutlar 
  • Tüm komutlar alfabetik sırayla 
  • Tüm yeni komutlar alfabetik sırayla - şu anda çalışan ARCHICAD sürümünde yeni olan tüm komutları listeler. 

Listenin altındaki alanda kısa açıklamasını görüntülemek için herhangi bir komut veya işleve tıklayın. 



Not: Özelleştirilemeyen birkaç kısayol vardır (Kısayol listesinin altında listelenmiştir). 

Adım 2: Kısayol Ata 

Herhangi bir tek harf veya sayı karakteri ya da değiştirici tuşlu (örn., Ctrl, Shift ve / veya Alt) bir işlev tuşu (örn. F2) kullanın. Kısayol hakkındaki fikrinizi değiştirirseniz, yeniden yazın. 

Seçilen işlev / komut zaten atanmış bir kısayola sahipse, bu kısayol sağdaki seçili komut penceresinin Kısayollarında görüntülenir.  

Bu görüntüde, seçilen komutun zaten bir kısayolu vardır (Alt + F2). 


Çakışmaya rağmen kısayolu atamak için “Her durumda ata”ya tıklayın. Bu eylem kısayolu atar ve kısayolu daha önce atandığı işlevden / komuttan ayırır. 


Yazdığınız kombinasyon henüz başka bir komuta atanmamışsa, şu cümleyi görürsünüz: “Şimdilik herhangi bir komuta atanmamış”. 

Mevcut kısayolu kaldırmak için “Seçimi Çıkart” seçeneğine tıklayın. Ayırmazsanız yine de başka bir kısayol atayabilirsiniz; bu şekilde işlev / komutun birden fazla kısayolu olur. 


Şimdi yeni kısayolu oluşturacak tuşları yazın. (“Buraya tıklayın ve istenilen kısayol tuşuna basın” yazan alanı kullanın.) Resimde gösterildiği gibi, yeni kısayol olarak F10 tuşuna seçtik. Son olarak “Ata” komutuna tıklayın ve “Tamam”a tıklayın. 

Not

Herhangi bir Çalışma Ortamı ayarında değişiklik yapar yapmaz, ayarlar sayfasının üstündeki şema adı 'Özel' olarak değişir. 

Değişiklik yapmayı bitirdiğinizde, iletişim kutusunu kapatmak ve geçerli ayarları uygulamak için Tamam'a basın. ARCHICAD kapatılıp yeniden başlatıldıktan sonra bile en son Özel ayarlar korunur. 

Ancak, her yeni ayar değişikliği “Özel” şemasını en son değişikliğinize göre yeniden tanımlar. Değişikliklerinizi uzun vadede saklamak istiyorsanız, Özel Şema ayarlarınızı Şema Seçenekleri iletişim kutusunu kullanarak adlandırılmış bir şemada saklamanız önerilir. 


    • Related Articles

    • ARCHICAD 26 Sistem Gereksinimleri

      ARCHICAD Tavsiye Edilen Gereksinimler Minimum Donanım Gereksinimleri Proje Ölçeği Giriş Seviyesi Müstakil konutlar Orta Seviye Konut ve Ofis Yapıları Üst Seviye Yüksek Yapılar, Hastane İşlemci Intel Core i5 AMD Ryzen 5 Intel Core i7 AMD Ryzen 7 Intel ...
    • Archicad 25 Sistem Gereksinimleri

      ARCHICAD Tavsiye Edilen Gereksinimler Minimum Donanım Gereksinimleri Proje Ölçeği Giriş Seviyesi Müstakil konutlar Orta Seviye Konut ve Ofis Yapıları Üst Seviye Yüksek Yapılar, Hastane İşlemci Intel Core i5 AMD Ryzen 5 Intel Core i7 AMD Ryzen 7 Intel ...
    • ARCHICAD 27 Sistem Gereksinimleri

      ARCHICAD Tavsiye Edilen Gereksinimler Minimum Donanım Gereksinimleri Proje Ölçeği Giriş Seviyesi Müstakil konutlar Orta Seviye Konut ve Ofis Yapıları Üst Seviye Yüksek Yapılar, Hastane İşlemci Intel Core i5 AMD Ryzen 5 Apple M1 Intel Core i7 AMD ...
    • Archicad 27 Yapay Zeka Eklentisi Kullanım Kılavuzu (AI Visualizer)

      AI Visualizer'a Hoşgeldiniz! Archicad modellerinizi ilham verici konseptlere dönüştürün! Archicad'e entegre edilen Stabil Difüzyon teknolojisi ile AI Visualizer, basit toplu modellerden veya daha karmaşık modellerden fotogerçekçi görüntüler veya ...
    • Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik Güncellemesi

      Bu yılın başlarında Microsoft, Windows'ta TLS 1.0 ve 1.1 internet güvenlik protokolünü yakında devre dışı bırakacağını duyurmuştu; bu değişiklik hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Archicad 22-25 ve License Manager Tool için Güvenlik ...