Archicad 27 Yapay Zeka Eklentisi Kurulum Rehberi (AI Visualizer)

Archicad 27 Yapay Zeka Eklentisi Kurulum Rehberi (AI Visualizer)

Yapay Zeka Görselleştirici Kurulum süreci

Windows:

1.     Sıkıştırılmış dosyayı indirin - https://graphisoft.com/dl/AI_Visualizer/AI_Visualizer_Add-on-27-INT-install_package-WIN.zip . (Graphisoft ID ile giriş yapmanız gerekmektedir. Graphisoft ID ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.)

2.     ZIP arşivinden aşağıdaki dosyaları belirtilen konumlara kopyalayın:

o    "sd.webui" dosyasını C:\ dizinine kopyalayın. (sonuç şöyle olmalıdır C:\sd.webui).

o    Add-ons klasörünü Archicad klasörünüzün içine kopyalayın. 
(Dosya isimlerini dikkate alıp eşleme yaparak kopyalama işlemi yapılmalıdır.)


Mac:

  1. 1.     Dmg arşivini indirin - https://graphisoft.com/dl/AI_Visualizer/AI_Visualizer_Add-on-27- INT-install_package-MAC.dmg .

  1. 2.     Terminali açın: Command + Space tuşlarına basın ve Terminal yazın, ardından Enter tuşuna basın
  1. 3.     Homebrew'u indirin ve kurun. Lütfen aşağıdaki terminal komutunu kullanın: /bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"

Kurulum biraz zaman alabilir ve işlem sırasında hareketsiz görünebilir; lütfen anlayış gösterin ve şifrenizi girmeniz istenene kadar bekleyin. Şifrenizi girdikten sonra

Enter tuşuna basın, kurulum devam edecektir. Kurulum tamamlandığında, terminali göreceksiniz ve yeniden veri girilmesini bekleyin.

Homebrew genel bir pak yöneticisidir, bu nedenle kullanıcının bilgisayarında zaten yüklü olabilir. En son terminal komutları ve paketleri https://brew.sh web sayfasında mevcuttur.

  1. 4. Sistem dizininden Homebrew ile başlangıç paketlerini yükleyin. Lütfen aşağıdaki terminal komutunu kullanın:

/opt/homebrew/bin/brew install cmake protobuf rust python@3.10 git wget

Bu, Yapay Zeka Motorunun Mac'inizde çalışabilmesi için gerekli paketleri ve bağıntıları indirecektir. İşlem biraz zaman alabilir; lütfen terminalin tekrar girdi girilmesini beklediğini görene kadar bekleyin.


  1. 5.     Dosyaları .dmg arşivinden (20Gb) aşağıdaki konumlara kopyalayın:
  1.  sd.webui klasörünü Archicad klasörüne kopyalayın.
  2. o    o .dmg arşivinde Mac'inizin yapısına bağlı olarak uygun klasörü bulup.

Silikon çipler için AppleSiliconMacIntel çipler için IntelMac
Bu klasörden Add-ons klasörünü Archicad klasörüne kopyalayın.

  1. 6.     run.sh dosyasını Terminal penceresine sürükleyerek başlatın ve Enter tuşuna basın.
    run.sh dosyası Archicad klasörünüzde/sd.webui klasöründe bulunur. 
  2. Yapay zeka motorunun ilk çalıştırılması birkaç dakika sürebilir. Paketler ve AI motoru Terminal penceresinde başladığında ihtiyaç duyulan yazılımlar indirilecektir. Terminal'de 127.0.0.1:7860 veya 0.0.0.0:7860 gibi bir IP adresi görürseniz, AI sunucusu tamamen yüklenmiş ve çalışıyor demektir.
  3. Aşağıdaki örneğe bakınız:


7. İşleminiz tamamlandığında, lütfen Terminal penceresini kapatınız.

Eklentiyi başlatma ve görsel oluşturabilme (Windows ve MAC):

 

1.   Archicad'i başlatınız.

2.   AI Visualizer'ı Pencere > Paletler > AI Visualizer'dan başlatın.

3.   AI Visualizer penceresinde Start AI Engine (AI Motorunu Başlat) öğesine tıklayın.

Al motorunun ilk başlatılması birkaç dakika sürebilir. AI motorunun başlatıldığı yerde bir komut istemi açılacaktır. Komut isteminde 127.0.0.1:7860 veya 0.0.0.0:7860 gibi bir IP adresi görürseniz, AI sunucusu tamamen yüklenmiş ve çalışıyor demektir.

Aşağıdaki örneğe bakınız:

AI Motorunu Windows'ta runHighVram.bat veya run.bat (Archicad folder/sd.webui) ile ve Mac'te runHighVram.sh veya run.sh (Archicad folder/sd.webui) ile kendiniz de başlatabilirsiniz.
4. 3D görünümünüzü, talebinizi ve tercihlerinizi temel alarak bir görüntü oluşturmak için Generate (Oluştur) üzerine tıklayın. Görüntü oluşturmaya başlanacak ve işlem tamamlandığında sonucu görebileceksiniz.

 


Sistem Gereksinimleri

Temel gereksinimler Windows için grafik kartının VRAM'i (Video belleği) ve M1 - M2 çipli MAC'ler için RAM / çip sınıfıdır (Pro, Ultra, Max).

Belirli bir işlemci gereksinimi yoktur, ancak grafik kartının performansıyla eşleştiğinden emin olun.

Minimum (Windows):


8GB VRAM  |  32GB RAM

Tavsiye edilen (Windows):


16GB VRAM  |  64GB RAM

Minimum (MAC):

16GB M1 (en azından Pro yapılandırması) çip

Tavsiye edilen (MAC):

M1 - M2 (Pro, Max veya Ultra yapılandırmalar) 32GB çip

ÖNEMLİ BİLGİ :

Sistem yapılandırmanız AI sunucunuzu hangi mod ile başlatabileceğinizi etkiler.
  1. Yapılandırmanız önerilen gereksinimlere sahipse, yüksek VRAM modunu (varsayılan kurulum) kullanın.
  2. Yapılandırmanız minimum gereksinimlere sahipse, yüksek VRAM modunu deneyin. Sorun yaşarsanız (AI Visualizer görüntü oluşturmuyor veya örneğin hata mesajları alıyorsanız), düşük VRAM modunu kullanın.
  3. Yapılandırmanız minimum gereksinimleri karşılıyorsa, düşük VRAM modunu kullanın. Yüksek VRAM modu düşük gereksinimler altında nadiren çalışacaktır, ancak büyük olasılıkla çalışmayacaktır.

AI Visualizer eklentisi, Archicad'in tüm yerelleştirilmiş sürümleriyle uyumlu uluslararası bir Graphisoft sürümüdür, ancak kullanıcı arayüzünün ve komut dilinin sadece İngilizce olduğunu lütfen unutmayın.

    • Related Articles

    • Archicad 27 Yapay Zeka Eklentisi Kullanım Kılavuzu (AI Visualizer)

      AI Visualizer'a Hoşgeldiniz! Archicad modellerinizi ilham verici konseptlere dönüştürün! Archicad'e entegre edilen Stabil Difüzyon teknolojisi ile AI Visualizer, basit toplu modellerden veya daha karmaşık modellerden fotogerçekçi görüntüler veya ...
    • Archicad 27 Kurulum Rehberi

      Sistem Gereksinimleri Archicad'i indirmeden önce sistem gereksinimlerini kontrol edin. Donanım/Yazılım gereksinimleri zaman zaman değiştirilmektedir. Güncel sistem gereksinimlerine buradan ulaşabilirsiniz. 1.Adım : Archicad'i İndirin 1. Sistem ...
    • Lumion Kurulum Rehberi

      Bu içeriğimizde sürüm ve paket fark etmeksizin Lumion’un bilgisayarınıza nasıl kurulacağını kısa ve basit adımlarla öğrenmiş olacaksınız. 1. ADIM: Lisans Mailinize Ulaşın Bir Lumion lisansı edinmenizle birlikte, belirttiğiniz mail adresine ürününüzün ...
    • Archicad Aksesuarlar Eklentisi Kullanım Kılavuzu

      Bu Archicad eklentisinin yardımıyla çatı, döşeme ve duvar elemanlarını özel nesnelerle tamamlayabilirsiniz ancak bunun için öncelikle "Kütüphane Yöneticisini" kullanarak "Aksesuar Kütüphanesini" projenize eklediğinizden emin olun. Öncelikle, Kat ...
    • Archicad Öğrenci Lisansınızı Nasıl Aktif Hale Getirebilirsiniz ?

      https://myarchicad.graphisoft.com/PROFILE/ adresinden oluşturmuş olduğunuz Graphisoft hesabınıza giriş yaptıktan sonra lisansınızın sürüm ve dil seçeneği, lisans sürenizin geçerlilik tarihi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Hesabınız üzerinden Archicad ...