Analizim neden başarısız oldu?

Analizim neden başarısız oldu?



IDEA StatiCa Connection, kullanımı kolay bir araçtır. Genel kullanımı kavramak ve temel kullanımı öğrenmek fazla vaktinizi almaz. Peki ya bir hata mesajı alırsanız? Modelinizi nasıl doğru hale getirebileceğinizi biliyor musunuz? IDEA StatiCa'yı kullanırken karşılaşabileceğiniz en tipik yedi hata mesajında size rehberlik edelim.

# 1 Basit bir birleşimde “Singularity” uyarısı 

Vaka: Basit bir birleşim tasarladım. Hesaplamadan sonra “Singularity” uyarısı aldım. Bunun anlamı ne? 

“Singularity”  uyarısı şüphesiz Destek Merkezimize en çok bildirilen sorudur. Oluşan matematiksel uygunsuzluğun analizi durdurma uyarısıdır. Bu sorun çoğunlukla elemanlara doğru şekilde bağlanmayan unsurlardan kaynaklanmaktadır. 


 Aslında, bu uyarı size zaman kazandırır. Çünkü yanlış model kurulumu durumunda, analiz size güvenilir bir sonuç vermeden çok zaman alabilir. 

Uyarıyı anladıktan sonra, sorunu keşfetmek ve onarmak oldukça kolaydır. " Singularity uyarısı nedir? " başlıklı makalede , bundan nasıl kurtulacağınıza dair birkaç iyi ipucu ve tavsiye bulabilirsiniz. 

Bu arada, kısa süre önce yeni bir özellik ekledik; “Eksik kaynakların kontrolü”, Bu da analizi çalıştırmadan önce size çok yardımcı olabilir. 

# 2 Tek cıvatalı birleşimde “Singularity” uyarısı

Durum: Tek cıvatayla bağlantım var ancak yazılım “Singularity” uyarısı veriyor. Nedeni ne?


Bazen, özellikle mafsal durumu isteniyorsa, mühendisin yalnızca bir cıvatayla bağlantı yapması gerekir. Elbette IDEA StatiCa ile iki parçayı bir cıvata ile birbirine bağlamak kesinlikle mümkündür. Ancak birleşime bir moment uygulamak, onu normal bir bağlantıdan bir mekanizmaya dönüştürür. Bu nedenle, yalnızca belirli kuvvet türlerine izin vermek için "Model tipi" adlı bir özellik uyguladık. 

Bu konuda biraz daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, en iyi yol, makalemizi incelemektir: " Tek cıvata bağlantısı nasıl modellenir? " 

# 3 Dairesel içi boş kesitlerde “Singularity” uyarısı

Durum: Kaynaklı bir plakaya bir tüp eleman bağlamam gerekiyor, ancak “Singularity” uyarısı alıyorum. Şimdi ne yapmalıyım ?

“Singularity” uyarısı alabileceğiniz bir başka durum, dairesel yüzeyin ayrı açısal yüzeylere uyumsuz bölünmesinden kaynaklanır. Bu, kesitin uzunluğu boyunca kaynak yaparken çok sık olur. 


Bu hatayı çözmek oldukça kolaydır. “Code Setup” içerisinde sadece küçük bir ayarlama gerektirir. En büyük dairesel tüp elemanın yüzeyinin parçalara ayırma sayısının varsayılan değeri olan 64'ü değiştirin.

Çözümü de dahil olmak üzere bu sorunun daha ayrıntılı bir açıklaması bu makalede açıklanmaktadır: “İçi boş kesitlerde “Singularity””

# 4 Cıvatalar plaka kenarına çok yakın

Durum: Basit bir plakadan plakaya bağlantı tasarladım ancak "Cıvatalar plaka kenarına çok yakın" uyarısı aldım. Bu çakışmayı çözmenin en iyi yolu nedir?


Bu hata mesajını almanın temelde iki nedeni olabilir. Ya “mesh”, cıvata deliği etrafında yeterli alan olmadığından oluşturulamamıştır ya da cıvatalar doğru plaka ile ilişkilendirilememiştir.

Her iki durum da Destek Merkezi’nde makalemizde açıklanmıştır “Plaka kenarına çok yakın olan Civata "

 

# 5 Plakalar arasındaki bağlantıda “Singularity” uyarısı

Durum: İki plaka arasında cıvatalı bir birleşimim var. Birleşimi hesaplarken “Singularity” hatası alıyorum. Sorun nedir?


Plakalar arasında bir temas veya bağlantı modellerken, minimum mesafeyi korumanız gerekir. “Bolt grid veya Contact” işlemi, tam olarak birbirinin üzerine oturmuyor olsalar bile, daha fazla öğeyi birbirine bağlayabilir. Minimum mesafe 2 mm'dir ve plakalar arasındaki boşluk 2 mm'den büyükse analiz yapılamaz.

Bu tasarım hatasıyla ilgili ayrıntılar şu makalede bulunabilir: “Cıvata veya Temas kullanılırken plakalar arasındaki mesafe

 # 6 Ankrajlar hesaplanmadı

Durum: Birkaç ankrajlı bir ankraj bağlantım var, ancak analizi gerçekleştirirken Ankrajlar hesaplanmadı mesajı alıyorum. Neden?


EN 1992-4 - Cl.1.2 (4) 'e göre ankrajlar aynı tipte olmalıdır. Aksi takdirde, kod kontrolleri bu birleşime uygulanamaz. Bu nedenle ankrajların aynı tipte ve çapta, ilaveten gömülü olması gerekir.

 # 7 Bölgesel deformasyon sınırı

Durum: İçi boş kesitli bir birleşimi inceledim. Analiz tamamlandı, ancak kaynaklar ve / veya plakalar % 5 / % 100'ü aşıyor. Neden?


İçi boş bir kesitiniz olması durumunda, yerel bir deformasyon kontrolü uygulanır. Ancak bu kontrol genel kontrole dahil edilmemiştir. Bu nedenle, “Tab Check” yoluna gitmeli ve sağ taraftaki plakalar ve kaynaklarla ilgili ayrıntılı bilgileri görmelisiniz. “CIDECT” koduna göre belirlenen % 3'lük bir limit vardır. 

Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi bu makalede bulabilirsiniz: Boş elemanlar için yerel deformasyon kontrolü ; 

Daha fazla açıklama -Teorik arka planımızda- İçi boş kesitli kesit elemanlarının birleşimleri . 

Özet

Kullanıcılarımızın en sık yardım istediği yedi konuyu inceledik. Gördüğünüz gibi, tüm bu hatalar açıkça görülebilir ve düzeltilmesi kolaydır. IDEA StatiCa’yı deneyin ve çözemediğiniz bir hata veya başarısızlıkla karşılaşırsanız, size her zaman yardımcı olmaya hazırız. Zengin Destek Merkezimizde arama yapın veya sohbet penceresi aracılığıyla destek ekibimize sorularınızı sorun.  

 




    • Related Articles

    • IDEA StatiCa 24 Yenilikleri

      Steel Connection Library’deki parametrik şablonlar (23.1.5 ) Raporda net, kullanıcı tanımlı çizimler Sünekliğe göre otomatik kaynak boyutlandırması (yama 23.1.4) Kapasite tahminine göre otomatik kaynak boyutlandırması Kısmi Düğüm Penetrasyon (PJP) ...
    • Tekla'dan IDEA StatiCa'ya Birleşim Aktarırken Gri Ekran Hatası

      Tekla ve diğer yazılımlardan IDEA StatiCa'ya birleşimlerinizi aktarırken aktarımın gri ekranda takılı kalması sorununu aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi Windows ayarlarını güncelleyerek çözüme kavuşturabilirsiniz.
    • Prying of the Bolts

      ??? / ? = ???. Emin misiniz ? IDEA StatiCa Connection'da boru üzerinde plakadan plakaya bir birleşim tasarladığımızda; Boru eleman, 400 kN çekme kuvveti ile yüklenir. Birleşimde 4 cıvata vardır, yani her biri 400 / 4 = 100 kN alır. Soldaki ...
    • Neden CAD'den BIM'e Geçmeliyim?

      CAD ve BIM yapı tasarım ve dokümantasyon süreçlerindeki iki farklı yaklaşımın temsilcileridir. CAD 2B çizgiler, yazılar ve grafik elemanlardan oluşur. Yani CAD, kalem ve cetvelle üretilen çizimlerin elektronik ortama taşınması gibidir. Üretilen her ...
    • Lumion İndirme Yöneticisi Neden Çalışmıyor?

      Genellikle Yaşanan Sorunların Çözümü İndirme yöneticisi takılırsa, Lumion indirmeye başlamaz veya bir hata mesajı gönderirse, aşağıdaki listeyi kontrol etmelisiniz. Lumion’u indirdiğiniz sürücüde en az 75 Gb boş disk alanı olduğundan emin ...